Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

Welke apparatuur zit er in een keuken?

welke apparatuur zit in een keuken

De apparatuur van de keuken is een van de belangrijkste elementen; zonder kookplaat of oven kun je natuurlijk niet koken. Welke apparatuur er in je nieuwe keuken komt bepaal je natuurlijk zelf. Maar vaak wordt er een basis van vijf apparaten gehanteerd. Deze bestaat uit: een kookplaat, koelkast, oven, afzuigkap en de vaatwasser. In deze blog vertellen we je waarom deze apparatuur tot de basis behoort en waar je bij de aankoop op moet letten.

Kookplaat

De kookplaat kunnen we wel een van de belangrijkste onderdelen van de keuken noemen. Zonder kookplaat wordt koken erg lastig. De eerste keuze die je moet maken is: gas of inductie. Het grote voordeel van gas is dat je preciezer kan koken. Inductie is daarentegen veiliger en ook duurzamer. Daarnaast heb je de keuze uit het aantal kookzones. Hierbij is het goed om te bedenken hoe vaak je kookt en met hoeveel pannen. Als je standaard met vijf pannen kookt, zijn vier kookzones niet voldoende. Maar andersom is het niet nodig om voor vijf kookzones te kiezen, terwijl je er maar drie gebruikt.

Koelkast

De koelkast kun je ook in vrijwel iedere keuken vinden. Het is natuurlijk handig als je je eten dicht bij de keuken hebt. Bij de keuze van een koelkast is het vooral belangrijk dat je bepaalt hoeveel inhoud je nodig hebt en welke functionaliteiten je graag zou willen hebben. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte en wil je ook graag de vriezer in de keuken hebben? Dan kan je kiezen voor een koel- vriescombinatie.

Oven

Een oven hoeft geen must te zijn, maar is voor veel mensen wel een belangrijk apparaat. Door de jaren heen hebben ovens steeds meer functies gekregen. Zo zijn er combi-ovens, waarbij er zowel een oven als magnetronfunctie in de oven zit. Daarnaast kan je kiezen voor een stoomfunctie, waarbij je dus door middel van hete stoom gerechten kunt bereiden.

Afzuigkap

Je wil natuurlijk niet dat de luchtjes en dampen van het koken in de keuken blijven hangen. Daarom raden we altijd aan om te kiezen voor een afzuigkap. Voorheen zagen we voornamelijk de traditionele wandschouwkap, maar tegenwoordig zijn er ook andere soorten afzuigkappen. Denk bijvoorbeeld aan een eiland schouwkap, waarbij de afzuigkap boven het eiland wordt bevestigd. Of een plafondunit, hierbij is de afzuiging bevestigd in het plafond. Maar ook afzuiging in de kookplaat zelf is mogelijk.

Vaatwasser

Of de vaatwasser tot de standaard keukenapparatuur behoort is per persoon verschillend, maar de meeste mensen kiezen er wel voor. Bij de aankoop van een nieuwe vaatwasser is het vooral belangrijk om te bedenken welke inhoud je nodig hebt. Voor twee personen heb je vaak een kleinere vaatwasser nodig dan voor een huishouden van acht. Mocht je een leefkeuken of open keuken hebben, dan is het ook goed om naar het geluidsniveau van de vaatwasser te kijken. Het is natuurlijk niet fijn als deze dan veel geluid produceert.

Direct de scherpste prijs

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende keukenstijlen en weet je welke apparatuur je in de keuken zou willen hebben? Dan maken we gratis een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden over dit ontwerp? Dan bieden we je een offerte met daarin direct de scherpste prijs. Bij Kitchen4All houden we niet van gedoe en onderhandelingen en bieden we je daarom direct een transparante en eerlijke prijsopgave. Daarnaast bieden we je voldoende bedenktijd, zodat je rustig kunt nadenken over je nieuwe keuken.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...