Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tips

Voorkom fietsdiefstal met deze handige tips

Voorkom fietsdiefstal met deze tips

Ben je het ook zo zat dat je geliefde tweewieler steeds weer doelwit is van die irritante fietsendieven? Maak je geen zorgen, want in dit blogartikel vind je een paar handige tips over hoe je je fiets het beste op slot kunt zetten. En geloof me, na het lezen van dit blog zullen fietsendieven rustig verder kijken wanneer ze jouw stalen ros tegenkomen!

Kies een stevig slot

Laten we beginnen bij het begin: een goed slot. Ga niet voor die goedkope hangslotjes die je op de rommelmarkt koopt. Investeer liever in een degelijk slot, zoals een kettingslot, beugelslot of vouwslot. Zo’n slot is misschien wat zwaarder om mee te nemen, maar het is de investering waard. Zoals mijn oma altijd zei: “Goedkoop is duurkoop!”

Gebruik meerdere sloten

Denk je dat één slot voldoende is? Fout! Fietsendieven zijn slimmer dan je denkt. Gebruik daarom meerdere sloten met verschillende sluitsystemen. Zo maak je het de dieven extra moeilijk om je fiets te stelen. Want zeg nou zelf, een beetje dief heeft geen zin om urenlang te staan prutsen, toch?  Je vindt een goed slot veelal bij de lokale fietsenwinkel of slotenmaker, in Rotterdam ga je daarvoor naar de slotenmaker Rotterdam.

Bevestig je fiets aan een vast object

Dit klinkt misschien meer dan logisch maar in Nederland vergeten we dit toch best wel vaak; bevestig je fiets altijd aan een vast object, zoals een fietsenrek, paal of hek. Een losstaande fiets is namelijk een makkelijke prooi voor fietsendieven. Ze gooien je fiets zo achterin een busje en zijn er met een minuutje van door. En let op: bevestig je fiets niet alleen met het voorwiel aan het object, want dan is je fiets zo weg (minus het voorwiel dan).

Wees creatief met parkeren

Nu we het toch over parkeren hebben: wees creatief! Zet je fiets op een goed zichtbare en drukke plek neer. Fietsendieven houden namelijk niet van pottenkijkers. En vergeet niet om je fiets tussen andere fietsen te parkeren. Zo valt jouw fiets minder op en is de kans kleiner dat dieven hem uitkiezen.

Noteer het framenummer

Mocht je fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan is het handig om het framenummer te noteren. Dit nummer staat vaak onder de trapas of ergens op het frame. Met dit nummer kan de politie je fiets makkelijker terugvinden. Een foto van je fiets met bijzondere kenmerken is ook een goed idee.

Overweeg een fietsverzekering

Als je écht op safe wilt spelen, kun je overwegen om een fietsverzekering af te sluiten. Zo ben je in ieder geval financieel gedekt als je fiets gestolen wordt. Maar hé, laten we hopen dat het met deze tips niet zover komt!

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...