Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

De voordelen van inductie koken!

Voordelen inductie koken

Het lijkt steeds meer een standaard te worden, inductie koken. Ben jij benieuwd waarom overstappen op inductie koken geen slecht idee is? In dit artikel geven wij jou enkele voordelen van inductie koken!

Energiezuinig en duurzaam

Als je inductie koken zegt, dan zeg je duurzaam koken. In vergelijking met keramisch koken wordt bij inductie koken niet de gehele kookplaat verwarmd, enkel het deel waar de pan op staat. Dit alleen al scheelt bakken met energie. Daarnaast is het ook een stuk veiliger!

Bij inductie koken wordt ongeveer zo’n tachtig tot negentig procent van alle verbruikte energie omgezet in warmte in de pan. Als je dit vergelijkt bij koken op gas, waarbij dit rond de vijftig tot zestig procent zit, is dat een enorme winst. Hoe dit zo kan verschillen? Doordat bij inductie koken de warmte in de pan ontstaat en niet in de vorm van een vlam onder de pan, zoals bij koken op gas.

Het schoon houden

Wat nou echt gemakkelijk is aan een inductie kookplaat, is wel het feit dat deze heel makkelijk schoon te houden is. Hierdoor zullen er geen etensresten achterblijven, waar je bij gaspitten vaak wel veel last van hebt. Je kan het egale oppervlak zonder moeite afnemen met een doekje. Doordat er geen verbogen hoekjes zijn, sluit de plaat perfect aan op het werkblad.

Gebruik je de kookplaat een tijdje niet? Gebruik dan een inductie beschermer! Topdoek heeft een inductie beschermer zwart die bij elk keukeninterieur past. Deze dunne en flexibele plaat leg je over de kookplaat heen om hem zo te beschermen wanneer je de inductie kookplaat niet gebruikt. Naast dat het je kookgedeelte schoon houdt, biedt het ook nog eens een verfraaiing van je keuken. Ideaal toch?

Gebruiksvriendelijk

Ook een fijne bijkomstigheid is dat een inductie kookplaat heel erg makkelijk te bedienen is. Je hebt geen draaiende knoppen en palletjes meer. In plaats daarvan heb je tiptoetsen, die met cijfers de warmtetoevoer duidelijk aangeven.

Geschikte pannen

Benieuwd welke pannen nou geschikt zijn voor zo’n inductie kookplaat? Dit kan je makkelijk checken door te kijken of er een inductieteken op de onderzijde van de pan staat. Staat dit er niet? Dan kan je het ook nog controleren door een magneetje tegen de bodem van de pan aan te houden. Hecht de magneet? Dan is de pan geschikt!

Na het lezen van deze voordelen weet jij precies waarom je moet overgaan op inductie koken!

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...