Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tips

Verbouwen? Bespaar kosten met deze tips

Verbouwen bespaar kosten

Je huis verbouwen kost al veel stress, moet het dan ook veel geld kosten? Een verbouwing is duur, maar met een paar simpele tips kan je veel geld besparen. Een van de grootste uitdagingen bij het verbouwen van je huis is het budget. Probeer onderstaande tips, dan lukt het vast om die uitbouw of dakkapel toch binnen je begroting blijft.

Doe zoveel mogelijk zelf

Dat klinkt logisch en eigenlijk is dat ook zo. Professionals kosten al genoeg, dus alles wat je zelf kan doen, scheelt je heel veel. Ben je niet zo handig, dan kan je alsnog veel doen. Denk aan een gat graven voor de fundering, een muurtje slopen of puin opruimen. Dit zijn allemaal dingen die iedereen wel kan. Zonde als je daar de hoofdprijs voor betaalt als de aannemer dit doet. Vaak kan je meer zelf dan je denkt, probeer het maar eens, dan zal je vaak zien dat je het wel kan. En het mooie is, het geeft ook nog eens voldoening als je zelf hebt meegeholpen. Hoe tof is het als je in de serre zit die je deels zelf hebt gebouwd?

Bespaar op materialen

Materialen en gereedschappen zijn duur. De aannemer koopt meestal bij een vaste leverancier en rekent dat door in de offerte. Vaak gaat er nog wat extra bovenop. Als je zelf (deels) de spullen koopt, kan je een hoop besparen. Zoek naar aanbiedingen of goedkopere leveranciers. Het kan even duren om de juiste deals te vinden, maar het is de moeite waard. Overleg wel goed met de aannemer. Er zit soms kwaliteitsverschil in materialen. De spullen zijn niet voor niets duurder. Toch zijn die met een beetje zoeken wel goedkoper te vinden.

Huur de container zelf

Een grote kostenpost bij een verbouwing is het afval. Oude materialen en bouwafval moeten afgevoerd worden. De aannemer laat meestal een afvalcontainer plaatsen waar het afval direct in kan. Na de klus wordt die opgehaald en is het afval weg. Je kan prima zelf zo’n container huren. Dat scheelt veel geld. Zeker als de aannemer een vast tarief rekent voor een container. Moet er een muur gesloopt worden, dan komt er waarschijnlijk alleen puin vrij. En dat is een goedkope afvalsoort. Een puincontainer 6m3 is bijvoorbeeld nog niet eens de helft van de prijs van een 6m3 bouwcontainer (heb je verschillende soorten afval, dan heb je wel een container voor bouwafval nodig).

Heb je een karretje en een auto met trekhaak, dan kan je het afval ook naar de milieustraat brengen. Dat is helemaal voordelig. Informeer wel even bij de gemeente, soms mag je maar een bepaalde hoeveelheid van een afvalsoort brengen. Zonde als je daar bij de werf achter komt, je weer terug moet en alsnog een container gaat huren.

Bonustip

Hou het simpel. Het is verleidelijk om voor de nieuwste trends en materialen te gaan, maar deze zijn vaak duur omdat ze op het moment gewild zijn en ze kunnen ook snel verouderd raken. Kies in plaats daarvan voor tijdloze ontwerpen die lang meegaan.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...