Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vrije Tijd

Vakantie in je eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Lukt het helaas dit jaar niet om op vakantie te gaan? Niet getreurd, want je kunt de vakantie ook gewoon naar huis halen. Hiervoor heb je slechts een aantal ingrepen aan je tuin nodig. Want hoewel je misschien niet weg kunt, kun je het thuis wel heel leuk hebben. Juist door een aantal dingen anders te doen dan normaal, kun je ook in je eigen tuin het gevoel krijgen, even weg te zijn. Je leest er hier meer over.

Zwembad

Op tropische dagen is het lekker om even in je eigen zwembad af te kunnen koelen. Heerlijk in alle rust, zonder bij iedere zwemslag een ander ledemaat van de vele vakantiegangers te raken. Zet dus een ruim zwembad in je tuin en trek je zwemkleding aan. Als je een grote tuin hebt, kun je ook een wat groter zwembad neerzetten zodat je ook daadwerkelijk baantjes kunt trekken. Zet naast het zwembad ook zeker een paar loungestoelen naar, waar je je handdoek op kunt leggen. Ook kun je hier tussen het zwemmen door zonnen om een mooi kleurtje te krijgen.

Strand

Hoort het strand erbij voor jou om een ultiem vakantiegevoel te krijgen? Dan kun je in plaats van gras en tegels ook gewoon je eigen strand maken. Hiervoor heb je slechts zakken zand en wat geduld nodig. Het zand kun je bijvoorbeeld bij 123Natuurproducten.nl kopen. Je kunt het zand om het zwembad heen strooien of er juist een losse plek voor maken. Hier kun je heerlijk je handdoek neerleggen en je aan de kust wanen. Heb je nog kleine kinderen? Koop er dan vooral ook emmers en schepjes bij, zodat ze ware zandkastelen kunnen bouwen.

Kamperen

Ook een nachtje kamperen in eigen tuin haalt het vakantiegevoel naar boven. Zet een tent op in je eigen tuin en haal de campingspullen van zolder. Natuurlijk kook je je avondeten ook op een campingpitje en gebruik je de keuken even een dagje helemaal niet. De kinderen zullen het ook geweldig vinden om in de tuin te kamperen. Laat ze in het donker naar de sterren kijken en vertel spannende verhalen.

Knisperend haardvuur

Tot slot mag natuurlijk het knisperende haardvuur niet ontbreken. Hier kunnen jullie ’s avonds broodjes en marshmallows roosteren. Vooral als het na de schemering flink afkoelt, is het haardvuur ook nog eens erg handig om de kou weg te dringen. Jullie zullen het heerlijk warm hebben. En anders zijn daar altijd nog de fleecedekens die je knus om kan slaan. Vergeet het glaasje wijn en een heerlijk borrelplankje vooral niet.

Terwijl je de warmte van het haardvuur op je koude onderbenen voelt, luister je naar het gebabbel van je partner en kinderen. Ondertussen kijk je naar de mooie sterrenhemel van vanavond en denk je terug aan de heerlijke dag die je op de camping hebt gehad. Wacht even, camping? In je eigen achtertuin bedoel je!

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...