Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tips

Belangrijke tips voor de verzorging van je hond

Tips verzorging hond

Als hondeneigenaar wil je je trouwe viervoeter uiteraard zo goed mogelijk verzorgen. En dit zit ‘m in meerdere aspecten. Die verzorging is belangrijk om je hond een lang en gelukkig leven te laten leiden. Benieuwd wat allemaal meetelt? Lees dan verder.

Gezond gebit

Het is belangrijk om het gebit van je hond goed te verzorgen. Zo voorkom je problemen zoals pijn aan de tanden, wat ook het eten weer moeilijker kan maken. Bij sommige honden is het nodig om de tanden af en toe te controleren, zelf of door de dierenarts. Je kunt ook de tanden van je hond poetsen, een aantal keer per week. Gebruik een speciale borstel en tandpasta. Met de juiste voeding houd je het gebit van je hond tevens sterk. Denk ook aan speciale kauwsnacks, zoals Dentastix om tandaanslag en tandsteen te verminderen. En je hond geniet er ook nog gewoon van! Dat is een handige combinatie natuurlijk. 

Voer is essentieel

Iedere hond heeft uiteraard voer nodig. Maar geef niet zomaar voer zonder erbij na te denken. Let hierbij goed op onder andere ras, leeftijd en eventueel allergieën of andere bijzonderheden. Dit kan gedurende het leven van de hond veranderen. Zo heeft een puppy ander voer nodig dan een senior hond.

Met Royal Canin Puppy Mini geef je je pup alle benodigde voedingsstoffen voor de ontwikkeling: een essentiële fase in het leven van je hond. Onder andere het immuunsysteem is immers nog volop in ontwikkeling bij een puppy. Door op die manier de juiste voeding voor jouw hond te kiezen, zorg je voor een optimale spijsvertering en een evenwichtige darmflora. Dat geeft je hond bijvoorbeeld weer genoeg energie om de dag door te komen. Zorg daarbij dat je hond genoeg voer krijgt: niet te veel, maar ook niet te weinig.

Verzorg huid en vacht

Bij veel honden is het goed om de huid en vacht te verzorgen. Zo is er voeding om de huid en vacht van de hond gezond te houden. Je kunt er ook aan denken om de vacht te borstelen, zeker als je hond lange haren heeft. Borstel dan regelmatig de vacht van je hond om klitten en losse haren te verwijderen. Controleer daarbij trouwens ook meteen de oren, ogen, tanden en nagels, en verzorg ze indien nodig. Daarnaast is het bij veel honden goed om het dier af en toe te wassen – of de hond het nu wel of niet leuk vindt. Hygiëne is immers belangrijk. Het voorkomt dat er nare geurtjes ontstaan, en houdt tegelijkertijd de huid in een goede conditie.

In beweging

Honden hebben veel beweging nodig. Zeker bij grote honden is dit het geval. Je moet dit dus wel aan de hond kunnen bieden! Maak er de tijd voor vrij om (lange) wandelingen te maken met je hond, meerdere keren per dag. Laat het dier na training ook af en toe los, op plekken waar dit is toegestaan. Zo kan de hond in bijvoorbeeld een speelweide even lekker rondrennen, om energie kwijt te kunnen. Speel ook regelmatig met de hond, en stop tijd in training samen.

Bezoek de dierenarts

Het is verstandig om regelmatig de dierenarts te bezoeken met je hond. Dit doe je uiteraard sowieso als je denkt dat je hond iets mankeert. Wacht in dat geval niet te lang af, ook niet als je twijfelt. De dierenarts kan vaak meteen vaststellen of er iets mis is en wat er aan de hand is. Maar je kunt ook regelmatig preventieve dierenartsbezoeken plannen, voor gezondheidscontroles en vaccinaties. Dit helpt meteen om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen. De dierenarts kan je verder adviseren over de verzorging van je hond. Misschien is er specifieke verzorging nodig, voor de nagels of iets anders. Ook kan de dierenarts je vertellen welk voer je het beste aan je hond kunt geven.

De bovenstaande verzorgingstips zijn essentieel! Daarnaast is het natuurlijk nog belangrijk om je hond veel liefde en aandacht te geven. Bouw een prachtige band op samen. En zorg dat je hond zich veilig en comfortabel voelt in je huis. Dan zit je goed!

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...