Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vrije Tijd

Tips om veilig met je kinderen te fietsen!

tips veilig met kinderen fietsen

In de zomer kan het al best een uitdaging zijn om veilig met je kinderen te fietsen. ‘s Winters kan dat nog eens extra lastig zijn. Het is donker, het is koud en soms zelfs glad. Hoe kun je nou toch veilig met je kinderen fietsen deze winter?

1. Zorg dat je eigen fiets in orde is

Als je veilig met je kleintjes rond wilt fietsen, is het allereerst van belang dat je eigen fiets in orde is. Rijd dus niet te lang rond met een kapotte lamp of slecht schakelende versnelling. Dit geldt zeker als je kindje achterop zit in een fietszitje. Laat dit soort dingen snel fiksen en overweeg ook eens om te kijken naar een fietsverzekering. Dan ben je verzekerd tegen schade en diefstal!

Tip: had je nog nooit van een fietsverzekering gehoord? Informeer eens bij je verzekeraar, want er zijn nog meer speciale verzekeringen. Zoals bijvoorbeeld een oldtimerverzekering, bootverzekering of camperverzekering.

2. Laat ze opvallen!

Het hoeven geen rijdende kerstboompjes te worden, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer. Dat begint met goede verlichting op de fiets zelf. Controleer die dus goed en vervang die als het nodig is. Verder kun je ook nog denken aan de kleding van je kinderen. Laat ze liever niet met donkere kleding fietsen, maar juist iets met felle kleuren. Is dat geen optie? Overweeg dan om een fluorescerend hesje aan te trekken over de jas heen. Het is uiteraard ook veiliger wanneer je je kinderen een helm op doet.

3. Oefen als het rustig is

Voor je kinderen kan het best even wennen zijn om in winterse omstandigheden te fietsen. Het is dan niet handig om nar de eerste sneeuwbui direct de drukke stad in te fietsen. Oefen eerst eens in de buurt als er sneeuw gevallen is. Laat voorzichtig eens zien wat er gebeurt als je remt op een gladde weg. Dan gaan ze goed voorbereid de weg op.

4. Zoek het gevaar niet op

Het is belangrijk om goed naar de weersomstandigheden te kijken. Aan de hiervoor genoemde tips heb je niets als het echt bar en boos is buiten. Ga dus niet de weg op als het hard sneeuwt of het spiegelglad is. Stel je ritje nog even uit of kies voor een veiliger alternatief. Want het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jullie veilig op jullie bestemming aankomen.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...