Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tips

Tips om jezelf extra liefde te geven

Tips jezelf extra liefde te geven

Het is geen geheim dat we allemaal een druk leven leiden en het vaak moeilijk vinden om tijd vrij te maken voor zelfzorg. Toch is een ​​balans tussen werk en ontspanning superbelangrijk. Probeer daarom ontspanning en beauty time te integreren in je dagelijkse routine. Hier 10 tips hoe je dagelijks tijd voor jezelf kan maken.

10 tips voor jezelf

Ook al doe je graag dingen voor anderen, je mag jezelf ook niet vergeten. We nemen meestal niet voldoende tijd voor onszelf, terwijl die eigenlijk het allerbelangrijkst is. Werk, kinderen, vrienden, familie, allemaal dingen die snel je tijd opslokken. Als je regelmatig een van onderstaande tips uitvoert, zal je zien dat je beter in je vel gaat zitten:

Begin met een ochtendritueel

Een ochtendritueel helpt om de dag rustig te beginnen en jezelf klaar te maken voor wat komen gaat. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Stukje wandelen, even mediteren of een gezonde smoothie maken. Het belangrijkste is de herhaling. Door even te focussen op jezelf, kun je de rest van de dag beter aan.

Plan “me-time” momenten

Het plannen van “me-time” momenten is essentieel voor een evenwichtige levensstijl. Plan regelmatig een moment voor jezelf in waarin je iets doet wat je graag doet, zoals lezen, schilderen, wandelen etc. Niet de was vouwen, of de kamer stofzuigen. Ook al is dat ook belangrijk, je moet echt even tijd helemaal voor jezelf nemen, zonder afleidingen.

Meditatie of yoga

Meditatie en yoga zijn geweldige manieren om te ontspannen en je geest en lichaam tot rust te brengen. Dit helpt om te gaan met stress en spanning, en tegelijkertijd is het een goede workout. Leg een yoga-mat op een plek waar je er makkelijk bijkomt (het liefst in zicht) en maak een vaste tijd vrij om te mediteren of yoga te doen.

Neem een ​​ontspannend bad

Koffie of thee, muziekje aan en lekker in bad je boek lezen. Een bad is een perfect me-time moment. Lekker even in jezelf, met niks anders bezig zijn en tegelijk is werkt het goed om de spanning in je spieren te verminderen. Voeg wat essentiële oliën of badzouten toe voor extra ontspanning en een heerlijke geur.

Maak gebruik van aromatherapie

Aromatherapie werkt rustgevend en verdrijft stress. Met bijvoorbeeld lavendel of bergamot creëer je een ​​rustgevende sfeer in je huis of werkruimte. Gebruik een diffuser gebruiken of doe een paar druppels in je bad.

Gezichtsmasker

Een gezichtsmasker verbetert niet alleen je huid, maar zorgt ook voor een ontspannende en verfrissende ervaring. Kies een masker dat past bij jouw huidtype en geniet van een rustgevend moment terwijl het masker zijn werk doet.

Verwen jezelf met een massage

Een massage is een geweldige manier om spanning in je spieren te verminderen. Als je op de massagetafel ligt, draait het allemaal om jou. Geniet daar maar lekker van. Maak een afspraak bij een professionele masseur of vraag een vriend of familielid om je lekker te kneden.

Probeer een nieuwe hobby

Door een hobby te nemen (of je bestaande uitvoeren) doe je iets dat je leuk vindt. Je gedachten zijn daarbij en niet ergens anders. Wat vind je leuk? Tuinieren, bakken, muziek maken of tekenen? Plan regelmatig tijd in om hiermee bezig te zijn.

Eet gezond

Het eten van een gezonde maaltijd helpt je om je goed te voelen en energie te krijgen. Maak hier ruimte voor in je dagelijks leven. Neem de tijd om wat lekkers te maken en eet zonder haast. Probeer te voorkomen dat je op de bank voor de televisie je voedsel naar binnen schuift. Dek de tafel netjes en ga lekker (met z’n allen) zitten. Probeer nieuwe recepten uit en experimenteer met gezonde ingrediënten.

Gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten

Om je huid te voeden en te beschermen zijn er veel huidverzorgingsproducten. Vermijd producten met agressieve chemicaliën en kies in plaats daarvan voor producten die zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, rozenwater en jojoba-olie. Neem de tijd om je huid te verzorgen met een milde reiniger, toner en moisturizer.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...