Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Tips om een goedkope WA-verzekering af te sluiten 

Tips goedkope WA-verzekering afsluiten

Heb je een motor, auto of bromfiets? Dan moet je die natuurlijk verzekeren. Doe je dat niet dan mag je niet de weg op. Volgens de wet moet je minimaal een WA- verzekering afsluiten voor je motorrijvoertuig. Een goedkope verzekering afsluiten wilt iedereen. Maar hoe doe je dat? In dit artikel zullen we je de 3 beste manieren geven om een goedkope WA- verzekering af te sluiten. Lees gerust verder. 

Wat is de betekenis van een WA-verzekering?

Een WA- verzekering staat voor de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Een WA- verzekering dekt schade die je per ongeluk toebrengt aan anderen of hun bezittingen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het onopzettelijk raken van een andere auto of het veroorzaken van letsel bij een persoon met je auto. Wanneer je een WA- verzekering hebt afgesloten, zal je verzekeraar de kosten dekken die door jouw schuld zijn ontstaan. 

Moet ik een WA- verzekering hebben?

Is een WA- verzekering verplicht? Het antwoord op je vraag is ja. Een WA- verzekering biedt financiële bescherming aan de slachtoffers van een ongeval, waarbij jij betrokken bent. Volgens de wet ben je verplicht om je met minimaal een WA- verzekering te verzekeren, als je in bezit bent van een motorrijtuig. Dus ook als je een motor of bromfiets hebt, moet je dus een WA- verzekering hebben. 

Wat zijn de 3 beste manieren om een goedkope WA- verzekering te vinden? Op zoek naar een verzekering waar je niet al te veel voor hoeft te betalen? Hier zijn 3 manieren om een goedkope WA- verzekering te vinden die goed aansluit bij je situatie.

Verhoog het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voordat de verzekeraar de kosten van de schade dekt. Het is mogelijk om je eigen risico te verghogen in ruil voor een lagere premie. Dit betekent echter wel dat je eerst een groter bedrag moet betalen bij schade. Het is goed om na te denken of je wel financieel in staat bent om de kosten bij schade te bekostigen.
Korting

Veel verzekeraars bieden kortingen aan als je meerdere verzekeringen onder één verzekeraar afsluit. Ook bieden verzekeraars vaak kortingen aan om nieuwe klanten aan te trekken. Houdt dit goed in de gaten en bekijk wat de mogelijkheden voor jou zijn. 

Vergelijk verzekeraars

Er zijn veel verzekeraars die WA- verzekeringen aanbieden. De premies voor een WA- verzekering kunnen sterk verschillen per verzekeraar. Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt, kun je het beste gebruikmaken van een vergelijkingssite als verzekering.nl. Hier krijg je een overzicht met de best passende verzekeringen voor je situatie. En kun je zelf kiezen aan de hand van een overzicht welke verzekering het beste aansluit bij je wensen en behoeften.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...