Connect with us

Hi, what are you looking for?

Geld

Tips om te besparen op je vaste lasten

Besparen op vaste lasten

Het zal je niet ontgaan zijn, maar het leven in Nederland is in de laatste maanden in een rap tempo duurder geworden. Niet alleen de olie- en gasprijs is fors gestegen, maar ook andere prijzen zoals die van boodschappen en levensonderhoud gaan omhoog. De meeste mensen merken dit dan ook al direct in hun portemonnee. Zij houden minder geld over aan het einde van de maand. Het snelste kun je besparen op je losse uitgaven zoals een kopje koffie buiten de deur of kleding. Je kunt echter ook besparen op je vaste lasten. Hoe je dat doet? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Mobiele telefoon

Waarschijnlijk heb je een vast contract voor je mobieltje. Goed om te kijken of dit toevallig al verlopen is. In dat geval kun je namelijk een nieuw abonnement afsluiten waardoor je misschien geld kunt besparen. Ook is het goed om te checken of je echt zoveel belminuten en data nodig hebt, of dat je misschien naar een lager abonnement kunt overstappen. En is je mobieltje nog helemaal in orde? Dan kan je met de overstap naar een sim only abonnement je ook al snel tientallen euro’s per maand besparen!

Internet

Behalve mobiel internet kun je thuis natuurlijk ook niet zonder internet. Ook hier geldt: is je abonnement verlopen? Bekijk dan de mogelijkheden van een nieuw abonnement en ontvang korting! Door de verschillende abonnementen voor internet te vergelijken qua snelheid en prijs kun je al snel zien of er voor jou een betere deal is en wat je gaat besparen.

Verzekeringen

Goed verzekerd zijn is belangrijk, maar soms ben je te goed verzekerd! Zet al je verzekeringen op een rij en check of er geen overlapping is tussen de verschillende verzekeringen. Bekijk daarna of er een mogelijkheid is om dezelfde verzekering ergens anders goedkoper af te sluiten. Nog een tip: sommige verzekeraars bieden een korting aan als je meerdere verzekeringen tegelijkertijd bij hen afsluit. Bekijk dus ook deze mogelijkheden.

Sportschool

Sporten is belangrijk, zeker in tijden dat het leven allemaal wat onzekerder wordt. Alleen wat voor een sportschoolabonnement heb je? Heb je onbeperkt en gebruik je dat ook? Of zou je misschien een abonnement kunnen nemen waarbij je slechts een of twee keer per week kunt trainen en wat dus goedkoper is. Daarnaast zijn er ook grotere sportschoolketens die vaak mooie kennismakingsaanbiedingen hebben. Op die manier kun je ook flink besparen.

Heb je wel een sportschoolabonnement maar behoor jij tot de groep mensen die helemaal niet gaat maar wel betaalt? Bedenk dan of nu het moment is om écht te beginnen of dat je beter je abonnement helemaal kunt opzeggen.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...