Connect with us

Hi, what are you looking for?

Geld

5 Tips voor het besparen van energie en geld 

Tips besparen geld

Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn en begint vaak bij het kiezen van de energieleverancier die het beste bij jou past. Dit kun je het beste doen door via een website die gespecialiseerd is in energie te vergelijken. Vaak als je hoort dat er gesproken wordt over het besparen van energie worden er geen of nauwelijks tips gegeven die je makkelijk kunt uitvoeren. Gelukkig hebben we hier enkele tips waardoor je gemakkelijk geld kunt besparen. 

Tip 1: Controleer of je wel de juiste energieleverancier hebt.

Wil je voorkomen dat je te veel voor energie en gas betaald? Dan is het verstandig om gas- en stroomleveranciers te vergelijken, dit kan eenvoudig op Gaslicht.com. Door dit te doen kun je veel geld op je energierekening besparen en een passende energieleverancier vinden die voordeliger is dan degene die je nu hebt.

Tip 2: Zet je apparaten uit

Zorg ervoor dat je de apparaten die je niet aan het gebruiken bent uitzet. Het is namelijk zo dat apparaten die je niet gebruikt nog steeds stroom verbruiken. Zet je apparaten daarom niet alleen uit maar haal ook de stekker uit het stopcontact om onnodig energieverbruik te verminderen. Dit kun je doen door na het zetten van koffie de stekker uit het stopcontact te halen. 

Tip 3: De verwarming lager zetten

In het begin is het even wennen, maar met het lager zetten van de verwarming kun je een groot verschil maken in je energierekening. Het is verstandig om de verwarming niet lager te zetten dan 19 of 20°C en er dan voor te kiezen om wat warmere kleding aan te trekken. Veel mensen hebben thuis namelijk een korte joggingbroek aan of een korte mouwen shirt, waardoor ze de verwarming hoger zetten. Doe dit juist andersom, trek warme kleding zoals een trui en lange broek aan. Op die manier heb je het in huis minder koud en verbruik je minder energie.

Tip 4: maak gebruik van ledlampen

Ledlampen staan erom bekend dat ze zuiniger zijn in energie gebruik dan andere soort lampen. Het is zelf zo dat ze veel minder energie verbruiken dan andere lampen zoals bijvoorbeeld gloeilampen. Nog een voordeel van deze lampen is dat ze veel langer meegaan, soms wel jaren langer. Zo bespaar je ook nog op toekomstige kosten voor kopen van nieuwe lampen. 

Tip 5: Was niet te heet

Als je je was minder heet wast, gebruikt de wasmachine minder energie. Veel kleding wordt op een lagere temperatuur even schoon gewassen worden als bij een hoge temperatuur. Het is verstandig om al het wasgoed dat je op lage temperatuur kunt wassen samen te wassen. Dan kun je wasgoed dat heet gewassen moet worden ook samen wassen.  Op die manier voorkom je dat je alles op een hoge temperatuur wast en je zo meer energie verbruikt. 

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...