Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

4 Redenen om over te gaan tot de aanschaf van PIR isolatie

redenen aanschaf van pir isolatie

PIR isolatie is één van de meest gebruikte isolatiematerialen onder timmerlieden en bouwvakkers. PIR staat voor polyisocyanuraat en is hard kunststofschuim. PIR is de verbeterde versie isolatieplaat van PUR. PIR heeft een hogere isolatiewaarde, bij brand komen er minder gassen vrij en PIR kan meer gewicht dragen. Hieronder zijn de 4 redenen te lezen waarom je over moet gaan tot de aankoop van PIR isolatie.

1.   Hoge isolatiewaarde

PIR isolatie loopt voorop wat betreft de isolatiewaarde. Dit betekent dat PIR zowel veel warmte binnenshuis, als kou buitenshuis houdt. Een bijkomend voordeel hierbij is dat PIR relatief dun is. Het is dus niet nodig om je spouw met veel PIR te gaan isoleren. Je houdt dus meer ruimte in je woonhuis over. Wanneer je dit gaat vergelijken met ander isolatiematerialen: je hebt minder materiaal nodig voor dezelfde isolatiewaarde.

2.   Gebruiksvriendelijk

PIR isolatieplaten zijn erg licht in gewicht. Het gewicht per kubieke meter bedraagt ongeveer 32 kg. In tegenstelling tot andere isolatiematerialen is dit erg laag. Bovendien is PIR isolatie gemakkelijk toe te passen in bijna iedere afwerking. Denk hierbij aan vloer-, zolder-, muur en dakisolatie. Daarnaast is PIR isolatie makkelijk te bewerken, zoals snijden. Daarbij jeukt PIR niet en maakt het nauwelijks stof. Vandaar dat deze platen ook erg geliefd zijn onder timmermannen, dankzij deze eigenschappen.

3.   Duurzaam

Duurzaamheid is steeds meer een aspect waarbij de nadruk op wordt gelegd tijdens het isoleren van je woning. PIR isolatie voldoet aan de hedendaagse duurzaamheidseisen. Hoe zit dit?

  • PIR isolatie zal zijn isolatiewaarde een lange tijd behouden. Hierdoor hoef je ook minder stookkosten te betalen. Dit heeft alles te maken met het feit dat PIR isolatie vochtongevoelig is.
  • PIR isolatie is relatief dun. Hierdoor heb je minder bouwmaterialen nodig.
  • De productie van PIR veroorzaakt minder CO2-uitstoot dan andere materialen.

4.   Brandveiligheid

PIR isolatie zal niet snel in brand vliegen. PIR is namelijk niet erg brandbaar. PIR wordt ook gebruikt als brandwerend product, waarmee vlammen kunnen worden tegengehouden. In tegenstelling tot andere isolatiematerialen is dit ook de meest brandwerende plaat. Alleen glas- en steenwol zijn minder brandbaar dan PIR isolatie.

Ga over tot aanschaf!

Ben je al overtuigd over de vele voordelen welke PIR isolatie te bieden heeft? Aarzel dan niet om eens een kijkje te nemen bij Sleiderink Bouwmaterialen. Zij bieden een ruim assortiment PIR isolatie aan. Bij vragen is het ook altijd mogelijk om contact op te nemen met één van onze productspecialisten.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...