Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vrije Tijd

De nieuwste trends op het gebied van fietsen!

Nieuwste trends fietsen

Door steeds nieuwe ontwikkelingen op het gebied van trends is fietsen een activiteiten die elke keer weer evolueert. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over de laatste innovaties en ontwikkelingen van de fietswereld!

GPS-systemen

Bij het ontwerp van fietsen word er vaak gedacht aan een eenvoudig ontwerp met traditionele mechanica. Maar vergis je niet, de technologie staat niet stil op het gebied van fietsen! Zo zien we steeds modernere fietsen op de markt komen met geavanceerde technologieën om jouw rijervaring te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan fietsen met GPS-systemen waardoor jij nooit meer de weg hoeft kwijt te raken. Deze systemen kunnen vaak ook worden verbonden met een app op jouw mobiele telefoon. Hierdoor kan je ook van tevoren al een route uitstippelen en ook nog eens je voortgang tijdens de rit volgen.

Technologie is één van de belangrijkste trends als het aankomt op de ontwikkelingen van fietsen. Bedrijven zoals BIKE24 houden daarom deze technologische trends goed in de gaten en passen daar hun assortiment op aan.

Versnellingssystemen

Wat ook een trend is die wij zien opkomen, is het gebruik van elektronische versnellingssystemen. Dankzij dit soort systemen kan jij sneller en betrouwbaarder schakelen tussen alle versnellingen. Dit levert een enorm voordeel op, zeker wanneer je rijdt gaat over een heuvelachtig terrein. Dankzij de precisie van het systeem verlies jij tijdens het rijden minder energie waardoor je dus efficiënter rijdt.

Duurzaam en milieubewust

Bij de ontwikkelingen van nieuwe fietsen speelt het onderwerp duurzaamheid ook steeds een grotere rol. Er wordt bij de ontwikkeling niet alleen meer gekeken naar het gebruik van milieuvriendelijke materialen, maar ook de levensduur van deze materialen is van belang. Zo worden er fietsen geproduceerd die langer meegaan. Hierdoor is de noodzaak om je fiets te vervangen minder groot.

Ook zien we steeds meer dat gerecyclede materialen worden gebruikt om fietsen te produceren. Denk bijvoorbeeld aan gerecycled aluminium of carbon. Met gebruik van deze materialen zorg je niet alleen beter voor het milieu, ze leveren ook nog eens een uitmuntende performance! Wees daarom ook niet bang voor het gebruik van gerecyclede materialen, deze doen qua kwaliteit en duurzaamheid echt niet onder aan nieuwe materialen.

De stadsfiets

Doordat het steeds drukker wordt in de stad is het gebruik van fietsen t.o.v. auto’s enorm gestegen de afgelopen jaren. Hierdoor zijn er fietsen ontworpen die perfect passen bij het stadsleven, ook wel de stadsfiets genoemd. Deze fietsen zijn robuust en stijlvol. Daarnaast hebben ze comfortabele zadels en geven een soepele rijervaring, zelfs wanneer het druk is of als je moet fietsen over hobbelige stadsstraten.

De vouwfiets

Wat ook veel in de stad word gebruikt zijn vouwfietsen. De reden hiervan is dat vouwfietsen makkelijk kunnen worden opgevouwen. Hierdoor zijn ze makkelijker vervoerbaar in het openbaar vervoer. Ook kunnen ze makkelijker worden opgeslagen in kleine ruimtes, wat natuurlijk ideaal is voor de stadsbewoner die weinig woonoppervlakte heeft!

Gezondheid

We weten natuurlijk allemaal dat fietsen een goede manier van lichaamsbeweging is. Maar dankzij de nieuwste trends is het nog aantrekkelijker om met de fiets aan jouw conditie te werken! Zo zijn er fitnessfietsen ontworpen. Hiermee kan je een intensieve workout combineren met het gevoel van buiten zijn. Doordat fitnessfietsen vele functies hebben, kan jij jouw prestaties makkelijk monitoren. Denk bijvoorbeeld aan hartslagmeters en calorieëntellers.

Groepsactiviteiten

Tot slot is ook een toenemende trend op het gebied van fietsen de populariteit van groepsfietsactiviteiten. Zo zien we steeds vaker georganiseerde fietstochten en evenementen. Deze hebben als doel om elkaar te motiveren en actief te blijven. En dat allemaal terwijl je ook nog eens nieuwe mensen ontmoet!

Fietsen is dus echt minder saai dan je misschien denkt! Met deze opkomende trends hopen wij je geprikkeld te hebben om toch wat vaker de fiets te pakken.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...