Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zakelijk

5 manieren om energie te besparen met uw industriedeur

manieren energie besparen met industriedeur

De hoge gasprijzen én de energiebesparingsplicht dwingen velen om nóg meer na te denken over energiebesparing. De meeste mensen denken bij energie besparen aan het installeren van zonnepanelen, of het isoleren van gebouwen. Niet iedereen denkt aan de industriedeur. En dat terwijl een industriedeur vaak  een groot deel van een gevel in beslag neemt en er dus veel energie verloren kan gaan wanneer deze zich opent. Hoe kunt u met uw industriedeur energie besparen?

1. Een geïsoleerde industriedeur installeren

Dit is een hele logische optie; als u nu een niet of slecht geïsoleerde industriedeur heeft, zoals een roldeur, een oudere schuifdeur of een kanteldeur, is het vervangen van de deur door een geïsoleerd exemplaar verstandig in het kader van energiebesparing. Let erop dat u een exemplaar kiest met minimaal 4 centimeter dikke panelen en goede afdichtingen.

2. Denk aan een loopdeur

Een geïsoleerde deur is mooi, maar er gaat alsnog veel energie verloren wanneer deze de hele dag open en dicht moet omdat er mensen naar binnen moeten. Iedere keer als de deur opent, is er een enorm warmteverlies. Denk daarom na over het installeren van een loopdeur als er personen gebruik maken van de industriedeur voor het binnengaan van uw pand.

3. Vensters voor meer licht

Als u wilt besparen op verlichting, kies dan voor vensters of transparante panelen in uw deur. Zo heeft u altijd daglicht in de binnenruimte. Indien u wel licht, maar geen inkijk in uw pand heeft kunt u ervoor kiezen de ramen hoog te monteren, of te kiezen voor semitransparante panelen.

4. Bedieningsopties

Uw medewerker moet even een paar pallets naar buiten rijden met de heftruck. Hij rijdt naar buiten en keert na een aantal minuten terug. In de tussentijd heeft de deur open gestaan.  Herkenbaar? De heftruckchauffeur heeft er wellicht niet aan gedacht om de deur te sluiten, omdat hij zo weer terug is. Of misschien moest hij wel uitstappen om de deur te bedienen? Denk goed na over hoe u of uw medewerkers de deur gebruiken. De meeste deurfabrikanten hebben verschillende bedieningsopties, waardoor u voorkomt dat de deur onnodig lang open staat. Denk aan een automatische sluiting of extra bedieningsgemak door middel van een trekschakelaar of afstandbediening.

5. Snelle deuren

Als het om de puntjes op de i gaat, kunt u ook kiezen voor een deur met snelloopmotor. Deze zorgt ervoor dat de deur sneller opent en sluit waardoor de totale tijd dat de deur open staat verminderd wordt. Zo bespaart u nog meer energie.

Kortom, er zijn legio mogelijkheden om energie te besparen. Zowel met een nieuwe bedrijfsdeur als met bestaande deuren. Overweegt u de aanschaf van nieuwe bedrijfsdeuren? Rolflex adviseert u graag over haar energiezuinige Compact bedrijfsdeur. Kijk op www.rolflex.com.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...