Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

Wat kost een keukenrenovatie?

Kosten keukenrenovatie

De kosten van een keukenrenovatie zijn waarschijnlijk één van de eerste zaken waar je aan denkt wanneer je er over nadenkt je keuken te gaan renoveren. En terecht! Wanneer de prijs te hoog is, kan het namelijk ook interessant worden om een nieuwe keuken te kopen. In dit artikel gaan wij verder in op de kosten van een keukenrenovatie en wat je ongeveer kan verwachten.

Gemiddelde kosten

Wanneer we kijken naar een gemiddelde keukenrenovatie kom je toch al snel uit op enkele duizenden euro’s. Grofweg de helft van deze kosten gaan naar materiaalkosten, de andere helft zal opgaan aan arbeidskosten. Wanneer je kiest voor duurdere materialen, zullen de materiaalkosten ook duurder worden. De arbeidskosten blijven verder gelijk. Wil je graag wat extra schakels laten plaatsen voor de keukenapparatuur? Dan zal je ook een stijging in de arbeidskosten zien. Om de kosten dus niet te hoog te laten oplopen zal er een keuze gemaakt moeten worden tussen de kwaliteit en kosten van de gebruikte materialen.

Kostenposten

Zoals hierboven al benoemd zijn de arbeidsuren en het materiaal de grootste kostenposten bij een keuken opknappen. Afhankelijk van hoe groot jouw keuken is, kunnen nieuwe tegels al snel enkele honderden of zelfs duizenden euro’s kosten. Ook de vervanging van je keukenblok kan oplopen in de kosten, omdat hier veel werk mee gepaard gaat.

Als we kijken naar de minder dure kostenposten komen we uit op het kitwerk, schilderwerk en elektra verlegging. Ook kan je natuurlijk de kosten drukken door enkele werkzaamheden zelf te gaan uitvoeren. Zo kan je er voor kiezen om een nieuw keukenblad en tegelwerk te laten installeren, terwijl je zelf de keukenkastje gaat schilderen.

Laat altijd verschillende offertes maken, bij verschillende keukenboeren. Zo kan je wellicht onderling nog onderhandelen en weet je van tevoren hoeveel de renovatie zal gaan kosten. Vanuit hier kan je dan verdere keuzes maken om de kosten eventueel te verlagen.

Tips: kies voor gedeeltelijke renovatie

Een goede tip om de kosten te drukken zou kunnen zijn om een gedeeltelijke keukenrenovatie te overwegen. Stel bijvoorbeeld dat je op dit moment bruine keukendeurtjes in je keuken hebt, maar je wilt graag meer licht in de keuken. Vervang dan de kasten voor witte keukenkast of laat je kasten wrappen. Met deze manier van renoveren voelt je keuken als nieuw aan, maar dan voor een stuk minder kosten.

Met deze uitleg ben jij net iets beter voorbereid op de kosten die je kan verwachten bij het renoveren van jouw keuken!

 

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...