Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vrije Tijd

Kippen houden in de tuin? Dit zijn de voordelen!

Kippen houden tuin de voordelen

Zeker in grote tuinen worden ze vaak gehouden: kippen. En dat is niet voor niets! Het houden van kippen in de tuin heeft namelijk verschillende voordelen. Wil je hier meer over weten of ben je aan het twijfelen over kippen in eigen tuin? Lees dan gauw verder.

Verse eieren

Dé belangrijkste reden om kippen in de tuin te houden? Voor veel mensen gaat het om de verse eieren die kippen leggen. Als je graag een eitje bakt of kookt, is het zeker een aanrader om kippen te nemen. Je hoeft eieren nooit meer in de winkel te kopen. Een leuk ritueel is het ook nog eens, eieren uit eigen tuin halen. Gemiddeld legt een kip vijf eieren per week. Jonge kippen leggen meer eieren dan oudere kippen, maar de eieren worden tijdens het leven van de kip wel steeds groter. Let wel: kippen kunnen de eieren overal in de tuin leggen. Soms moet je er dus even naar zoeken! Plaats een mooi kippenhok in de tuin – en met een beetje geluk worden de eieren daarin gelegd. Er zijn hokken met een speciaal legnest. Ook een nachtverblijf is comfortabel voor kippen: zo kunnen ze ’s nachts op stok gaan in het hok. Bij dierenverblijf.com kun je goede kippenhokken vinden, passend bij jouw tuin. Wil je de kippen los laten lopen of (soms) in een ren laten zitten? Er zijn genoeg opties.

Gezelligheid in de tuin

Je moet ervan houden, maar kippen zorgen voor een heleboel gezelligheid in de tuin. Om het gekakel kom je natuurlijk niet heen! Ze zijn zeker aanwezig. Kippen kunnen gehecht raken aan mensen, en graag in je buurt zijn. Het zijn nieuwsgierige diertjes: een plezier om naar te kijken.

Red een kip

Helaas leven veel kippen in erbarmelijke omstandigheden. Er zijn verschillende initiatieven waarmee je een kip kunt redden, zoals een legkip. Geef een kip een beter leven, in een comfortabele en ruime tuin. Zo doe je iets goeds voor de wereld.

Kippen eten onkruidzaden en insecten

Kippen komen in de tuin van alles tegen om te eten. Denk aan onkruidzaden. Zo wordt de groei van onkruid in je tuin beperkt: wel zo ideaal! Ook verschillende insecten worden door kippen als een goed maaltje gezien. Een insectenplaag komt zo dus minder vaak voor in jouw tuin. En heb je last van slakken? Daar lusten veel kippen wel pap van. Slim dus, kippen in combinatie met een moestuin of andere beplanting.

Voedselresten aan kippen voeren

Heb je vaak voedselresten over? Denk aan overgebleven groenten of ander afval. Kippen lusten een heleboel en eten veel van deze resten met plezier op – geef dit in combinatie met kippengraan. Het zijn echte afvalverwerkers. Je zult ervan versteld staan hoeveel kippen op kunnen eten. Hoe meer kippen je hebt, hoe meer er uiteraard wordt gegeten. Je hoeft groenten- en broodresten zo dus niet bij het afval te gooien, maar je kunt het aan je kippen geven. Dat is wel zo handig!

 

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...