Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

Zo kies jij de fauteuil die het beste bij jou past!

Kies fauteuil die beste past bij jou

Het is een onmisbaar item in de woonkamer, een mooie fauteuil. Het is een multifunctioneel zitmeubel, welke verkrijgbaar is in verschillende soorten en maten. Maar welke fauteuil past nou het beste bij jouw interieur? Daar helpen wij jou graag in dit artikel verder mee!

Wat is een fauteuil?

Een fauteuil is een echte éénzitter, een aanvulling op een comfortabele bank. Het draait bij een fauteuil echt om comfort en luxe. Het verschil met een normale stoel? Dat is vooral de ruimte waarin een fauteuil wordt gebruikt. In de eetkamer spreken we vooral van eetkamerstoelen. In de woonkamer spreken we eigenlijk alleen maar over fauteuils. Het is dus echt een relaxstoel!

De functie

Belangrijk is om te bedenken welke functie de fauteuil moet hebben in jouw interieur. Dient het als een extra zitplaats of gaat het meubel een gezellig zithoekje opvullen? Wil je optimaal kunnen genieten in jouw fauteuil? Dan is een relax Leolux fauteuils wat voor jou! Door de automatisch verstelbare functies kan je ultiem genieten.

Ook is het mogelijk om een sta-op functie toe te voegen. Zo maak je het opstaan een stuk makkelijker voor jezelf. Ga je de fauteuil bij het raam plaatsen? Dan is een draaifauteuil misschien wel wat voor jou. Doordat de fauteuil een draaifunctie heeft kan je hem zowel onderdeel maken van de zithoek, maar kan je ook wegdraaien en genieten van het uitzicht buiten.

Juiste zitcomfort

Misschien wel het allerbelangrijkste punt, het zitcomfort! Om tot de juiste keuze te komen is het verstandig om verschillende fauteuils uit te proberen. Zo kom je er namelijk vanzelf achter op de voorkeur uitgaat naar een fauteuil waarin je helemaal wegzakt of juist naar één met een wat actievere zit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Leolux Pallone. Een heerlijke stoel om helemaal tot rust in te komen.

De uitstraling

Tot slot is het ook verstandig om na te denken over enkele praktische zaken. Hoeveel fauteuils heb je nodig? Heb je aan één stoel voldoende of wil je er meerdere? Ook goed om te bedenken is wat voor materiaal je wilt dat jouw fauteuil heeft. Daarnaast is de kleur van het meubel ook niet onbelangrijk. Wil je dat de fauteuil een echte eyecatcher is in jouw interieur? Kies dan voor wat uitdagender materiaal of juist een gewaagde kleur. Maar wanneer je een rustig interieur hebt, is het wellicht mooier om voor een natuurlijkere kleur te gaan. Genoeg opties dus om over na te denken!

Nu kan jij op zoek gaan naar de perfecte fauteuil voor jou!

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...