Connect with us

Hi, what are you looking for?

Food & Drinks

Leuke ideeën voor een heerlijk kerstontbijt met het hele gezin

Ideeën kerstontbijt gezin

Kerstmis staat alweer bijna voor de deur. Een van de belangrijkste feestdagen voor zowel gelovigen als niet-gelovigen. Een moment van samenzijn en in veel gevallen ook een moment van lekker eten. Tijdens de feestdagen wordt er even niet gedacht aan de calorieën. Dan mag er flink uitgepakt worden. In veel huishoudens is het kerstontbijt al een groot feest.

De tafels worden gevuld met het mooiste servies, het hele huis ruikt naar vers brood en andere lekkers en het hele gezin staat te springen om aan te vallen. Een traditie die in heel veel gezinnen wordt overgenomen. Lekker ontbijten onder het licht van de kerstboom, cadeautjes die worden opengemaakt en kerstliederen op de achtergrond. Maar voordat het echte genieten kan beginnen, zullen er nog wel de nodige voorbereidingen getroffen moeten worden. Daarom goed om nu alvast te bedenken wat er geserveerd gaat worden. Nog geen inspiratie? Maak dan gebruik van de volgende leuke ideeën voor een heerlijk kerstontbijt met het hele gezin.

Luxe broodjes van de supermarkt

Dol op vers brood? Maar geen zin om zelf uren in de keuken te staan tijdens de feestdagen? Dan is er ook genoeg te vinden in de supermarkt. De supermarkten veranderen in deze tijd tot één groot luxe-oord. Hier is werkelijk alles te vinden. Van overheerlijk briochebrood tot zelfs een kerstkrans van worstenbroodjes. Kerstmis ontbijt ALDI? ? Dan is er genoeg te krijgen. Dat scheelt niet alleen een hoop tijd en energie, maar het is bijna net zo lekker als dat je het zelf maakt.

Natuurlijk kan er ook voor een combinatie worden gekozen. Kies ervoor om een deel van het kerstonbijt zelf te maken en koop het andere deel kant-en-klaar. Geen zin om tijdens de kerst vroeg op te staan? Maak er dan een brunch van en laat alle gezinsleden in de ochtend helpen in de keuken. Dat is ook nog eens heel gezellig.

Zoetigheid

De traditie van het overdadige eten tijdens Kerstmis is overgewaaid uit Groot-Brittannië. Hier serveerde de toenmalige koningin Elizabeth I haar gasten altijd overdadige gerechten tijdens de feestdagen. Meerdere gangen en vooral heel veel zoetigheid. Suiker was in die tijd nog erg schaars en duur. Het was een luxeproduct waar mensen lang naar uitkeken. Het hoogtepunt van het diner. Leuk om die traditie tijdens het kerstontbijt ook een beetje terug te laten komen. Zoetigheid mag dan ook zeker niet ontbreken.

Zijn er jonge kinderen bij het ontbijt? Dan is het een leuk idee om zelf overheerlijke American Pancakes te maken. Top de pannenkoeken af met lekker vers fruit en maple syrup. Liever iets gezonds? Maak dan ontbijtspiezen met verschillende fruitsoorten en eventuele kant-en-klare poffertjes. Leuk om te zien en heerlijk om te eten.

Hartige ontbijtgerechten

Meer van de hartige hap? Ook dan is er genoeg lekkers. Denk bijvoorbeeld aan roerei met bacon of ei in een broodje. Dat laatste is heel eenvoudig te maken. Hol een afbakbroodje uit en breek hier een ei in. Plaats deze vervolgens in de oven. Als het broodje gaar is, is ook de ei klaar. Dit ziet er heerlijk feestelijk uit en is ook nog eens ontzettend lekker.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...