Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

Hoe hang je op de juiste manier jaloezieën op?

Hoe hang je jaloezieën op

Je hebt eindelijk de jaloezieën die je al een tijdje wilde hebben. Nu kun je de jaloezieën laten ophangen maar het is ook een klusje wat je best zelf kan doen. Het lijkt dan heel moeilijk maar als je het eenmaal gedaan hebt dan valt het reuze mee. Durf jij het aan?

Ophangen van jaloezieën

Wanneer je besloten hebt om zelf de goedkope jaloezieën ophangen kan je dit doen door ze ‘op de dag’ of ‘in de dag’ op te hangen. Wanneer je voor ‘op de dag’ gaat dan hangen de jaloezieën over het kozijn heen en wanneer je ze ‘in de dag’ wilt gaan ophangen, dan komen de jaloezieën in het raam te hangen. 

Jaloezieën ophangen in ‘op de dag’

Je begint altijd eerst met het aftekenen waar de montagebeugels moeten komen op de muur. Daarna kan je de beugels op de muur vast maken op de plekken waar je het afgetekend hebt. Dit kan eenvoudig met een schroevendraaier. De beugels moeten wel op een lijn zitten en waterpas staan. Houdt er rekening mee dat er maximaal twaalf honderd millimeter tussen de beugels zitten. Dan kan de bak in de beugels geplaatst worden en met een kliksysteem de beugels sluiten. 

Jaloezieën ophangen in ‘in de dag’

Teken met potlood de schroefpunten en zorg dat de afgetekende punten ook waterpas staan. Dan kunnen de beugels op de afgetekende punten geschroefd worden met een schroevendraaier. Begin altijd zo dicht mogelijk in de hoek met de montagebeugels. Er moet rekening gehouden worden dat er maximaal twaalf honderd millimeter tussen de beugels moeten zitten. Dan kan de bak in de beugels geplaatst worden en de montagebeugels dicht geklikt worden met het kliksysteem. 

Jaloezieën op het plafond hangen

Jaloezieën kunnen ook op het plafond gehangen worden maar dan moet eerst de afstand vanaf het raam gemeten worden. Houdt rekening met grendels die er eventueel op het raam kunnen zitten. De montagebeugels kunnen nu op de juiste plek afgetekend zijn maar zorg wel dat ze op dezelfde lijn lopen. Monteer de montagebeugels en plaats de jaloezieën in de beugels en sluit dan de borging van de montagebeugels. 

Bevestigen van jaloezieën op een deur

Bij een openslaande deur kunnen er jaloezieën opgehangen worden van zestien of vijfentwintig millimeter zodat ze de deurklink niet hinderen. Je kunt voor zijgeleiding kiezen om klapperen tegen te gaan. Je hangt ze ‘op de dag’ op.  

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...