Connect with us

Hi, what are you looking for?

Food & Drinks

Is groene thee gezond?

groene thee gezond

Groene thee is de gezondste drank op de planeet. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die krachtige effecten op het lichaam hebben. Deze bevat verbeterde hersenfunctie, vetverlies, een lager risico op kanker en vele andere ongelooflijke voordelen. Hier zijn 10 gezondheidsvoordelen van groene thee die zijn bevestigd in humane studies.

1. Groene thee bevat verschillende bioactieve stoffen die een verbetering van de gezondheid geven

Groene thee is meer dan alleen groene vloeistof. Veel biologisch actieve verbindingen in de theebladeren maken uiteindelijke de drank, die grote hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen bevat. Het zit vol met polyfenolen zoals flavonoïden en catechines, die functioneren als krachtige antioxidanten. Deze stoffen kunnen de vorming van vrije radicalen in het lichaam beschermen.

Deze vrije radicalen zijn bekend en spelen een rol bij veroudering en allerlei ziekten. Een van de krachtige verbindingen in groene thee is het antioxidant epigallocatechinegallaat (EGCG), die is onderzocht om verschillende ziekten te behandelen en is een van de belangrijkste redenen genoemd dat groene thee zulke krachtige geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Groene thee heeft ook kleine hoeveelheden mineralen die belangrijk zijn voor de gezondheid. Probeer een betere kwaliteitsmerk van groene thee te kiezen, omdat sommige van de lagere kwaliteitsmerken hoog gehalte aan fluoride kunnen bevatten. Dit gezegd zijnde, zelfs als u kiest voor een lagere kwaliteit merk, de voordelen nog veel groter zijn dan het risico.

2. De verbindingen in groene thee kan hersenfunctie verbeteren en Make You Smarter

Groene thee doet meer dan alleen je wakker houden, u kunt er ook slimmer van worden. De belangrijkste werkzame bestanddeel cafeïne, een bekend stimulerend middel. Het bevat niet zoveel als koffie, maar genoeg om een reactie zonder dat de “nerveuze” effecten geassocieerd met te veel cafeïne produceren. Welke cafeïne veroorzaakt in de hersenen een remmende neurotransmitter Adenosine te blokkeren.

Op deze manier verhoogt daadwerkelijk het afvuren van neuronen en de concentratie van neurotransmitters zoals dopamine en noradrenaline. Caffeine is intensief onderzocht en leidt tot verbeteringen in verschillende aspecten van de hersenfunctie, waaronder verbeterde stemming, waakzaamheid, reactietijd en geheugen.

Echter … groene thee bevat niet alleen caffeine. Het heeft ook het aminozuur L-theanine, die in staat is de bloed-hersenbarrière te passeren. L-theanine verhoogt de activiteit van de remmende neurotransmitter GABA, die anti-angst effect heeft. Het verhoogt ook dopamine en de productie van alfa golven in de hersenen. Studies tonen aan dat cafeïne en L-theanine synergetische effecten kan hebben.

De combinatie van beide is bijzonder krachtig om de hersenfunctie te verbeteren. Omdat van de L-theanine een kleinere dosis cafeïne bevat, kan groene thee u een veel milder en verschillende soorten koffie geven. Veel mensen melden een meer stabiele energie en veel productiever zijn wanneer ze groene thee drinken, in vergelijking met koffie.

3. Groene thee verhoogt de vetverbranding en verbetert de fysieke prestaties

Als je kijkt naar de lijst met ingrediënten voor een vetverbranding supplement, is de kans groot dat groene thee in de lijst zal staan. Dit is omdat groene thee heeft aangetoond dat vetverbranding en vergroting van de stofwisseling in menselijk gecontroleerde onderzoeken. In een studie bij 10 gezonde mannen, groene thee verhoogd de energie-uitgaven met 4%. Een andere studie toonde aan dat de vetverbranding werd verhoogd met 17%, wat aangeeft dat groene thee selectief de verbranding van vet kan verhogen.

Toch zou ik er graag op wijzen dat een aantal studies over groene thee geen toename van het metabolisme aantonen, zodat de effecten kan afhangen van het individu. Cafeïne zelf heeft ook aangetoond de fysieke prestaties te verbeteren door het mobiliseren van vetzuren uit het vetweefsel en beschikbaar voor gebruik als energie. In twee aparte review studies is aangetoond dat cafeïne fysieke prestaties toenemen met gemiddeld 11-12%.

4. Anti-oxidanten in groene thee kan uw risico op verschillende soorten kanker verlagen

Kanker wordt veroorzaakt door ongecontroleerde celgroei. Het is een van ’s werelds grootste doodsoorzaken. Het is bekend dat oxidatieve schade bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van kanker en dat antioxidanten een beschermend effect hebben. Groene thee is een uitstekende bron van krachtige antioxidanten, dus is het volkomen logisch dat het risico op kanker, die het lijkt te doen zou kunnen verminderen:

  • Borstkanker: Een meta-analyse van observationele studies bleek dat whomen die dronken de meeste groene thee had een 22% lager risico op het ontwikkelen van borstkanker, de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.
  • Prostaatkanker: Een studie wees uit dat mannen het drinken van groene thee had een 48% lager risico op het ontwikkelen van prostaatkanker, dat is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen.
  • Colorectale kanker: Een studie van 69.710 Chinese vrouwen gevonden dat groene thee drinkers hadden een 57% lager risico op darmkanker.

Meerdere andere observationele studies tonen aan dat groene thee drinkers aanzienlijk minder kans op verschillende soorten kanker krijgen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het een mogelijk slecht idee is om melk in je thee toe te voegen omdat het de antioxidant-waarde kan verminderen.

5. Groene thee beschermd je hersenen op latere leeftijd, het verlaagd uw risico op de ziekte van Alzheimer en Parkinson

Niet alleen kan groene thee verbeteren hersenfunctie op de korte termijn, zo kan het ook je hersenen op latere leeftijd beschermen. Ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende neurodegeneratieve ziekte bij mensen en een belangrijke oorzaak van dementie. Ziekte van Parkinson is de tweede meest voorkomende neurodegeneratieve ziekte en omvat de dood van dopamine producerende neuronen in de hersenen. Meerdere studies tonen aan dat de verbindingen catechine in groene thee verschillende beschermende effecten op neuronen in reageerbuizen en diermodellen hebben, potentally verlagen van het risico van Alzheimer en Parkinson.

6. Groene thee kan schadelijke bacteriën doden, dit verbeterd gebit en verlaagt uw risico op infectie

De catechines in groene thee hebben ook andere biologische effecten. Sommige studies tonen aan dat ze bacteriën kunnen doden en remmen virussen zoals het griepvirus, mogelijk verlagen van uw risico op infecties. Streptococcus mutans is de primaire schadelijke bacteriën in de mond. Het zorgt ervoor dat de vorming van tandplak en is een belangrijke bijdrage aan gaatjes en tandbederf. Studies tonen aan dat de catechinen in groene thee de groei van streptococcus mutans kan remmen. Groene thee consumptie wordt geassocieerd met een gezonder gebit en een lager risico op cariës. Een ander geweldig voordeel van groene thee … meerdere studies tonen aan dat het slechte adem verminderd.

7. Groene thee kan risico van diabetes type II verlagen

Diabetes Type II is een ziekte die epidemische proporties heeft bereikt in de afgelopen decennia en treft nu ongeveer 300 miljoen mensen wereldwijd. Deze ziekte gaat met verhoogde bloedsuikerspiegel in het kader van insulineresistentie of het onvermogen om insuline te produceren. Studies tonen aan dat groene thee insulinegevoeligheid kan verbeteren van de bloedsuikerspiegel. Een studie in Japans vonden dat degenen die het meest groene thee gedronken hadden een 42% lager risico op het ontwikkelen van diabetes type II. Volgens een beoordeling van 7 studies met een totaal van 286.701 personen, groene thee drinkers hadden 18% lager risico op diabetes.

8. Groene thee kan uw risico van hart-en vaatziekten verlagen

Cardiovasculaire ziekten, met inbegrip van hart-en vaatziekten en beroertes, zijn de grootste doodsoorzaken in de wereld. Studies tonen aan dat groene thee sommige kunnen verbeteren belangrijkste risicofactoren voor deze ziekten. Dit omvat de totale cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden. Groene thee verhoogt ook drastisch de antioxidant vermogen van het bloed, die het LDL-cholesterol deeltjes beschermt tegen oxidatie. Gezien de gunstige effecten op de risicofactoren, is het niet verrassend om te zien dat groene thee drinkers hebben tot 31% lager risico op hart- en vaatziekten.

9. Groene thee kan helpen gewicht te verliezen en lager risico op overgewicht

Gezien het feit dat groene thee de stofwisseling kan stimuleren op de korte termijn, is het zinvol dat het zou kunnen helpen om gewicht te verliezen. Verschillende studies tonen aan dat groene thee leidt tot afname van lichaamsvet, met name in het buikgebied. Een van deze studies was een gerandomiseerde gecontroleerde trial bij 240 mannen en vrouwen voor 12 weken. In deze studie, de groene thee groep had significante dalingen vetpercentage, lichaamsgewicht, taille omtrek en abdominale vet. Echter, sommige studies vertonen een statistisch significante toename in gewichtsverlies met groene thee, zodat dit niet al te serieus moet worden gezien.

10. Groene thee Verlaagt uw risico op sterven en u helpt u langer te leven.

Natuurlijk, we moeten allemaal uiteindelijk sterven. Dat is onvermijdelijk. Echter, gezien het feit dat groene thee drinkers hebben een lager risico op hart- en vaatziekten en kanker, dan is het logisch dat het zou kunnen helpen om langer te leven. In een studie van 40.530 Japanse volwassenen, zij die de meeste groene thee dronken (5 of meer kopjes per dag) waren beduidend minder kans om te sterven tijdens een periode van 11 jaar :

  • De dood van alle oorzaken: 23% lager bij vrouwen, 12% lager bij mannen.
  • De dood van hart-en vaatziekten: 31% lager bij vrouwen, 22% lager bij mannen.
  • Dood van een beroerte: 42% lager bij vrouwen, 35% lager bij mannen.

Een andere studie bij 14.001 ouderen Japanse personen 65-84 jaar bleek dat degenen die de meeste groene thee dronken 76% minder kans om te sterven tijdens de studie periode van 6 jaar.

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...