Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

Alles over de botanische keukenstijl

Alles over botanische keukenstijl

Ben je op zoek naar een kleurrijke keuken, voorzien van natuurlijke elementen? En ben je niet bang om een opvallende ruimte te creëren? Dan is de botanische keukenstijl je op het lijf geschreven! Ben je benieuwd wat deze keukenstijl jou nog meer te bieden heeft? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is de botanische keukenstijl?

De botanische keukenstijl is een wat minder bekende stijl, we snappen dan ook dat je hier geen duidelijk beeld van hebt. Botanische keukens staan bekend om het gebruik van opvallende elementen, denk bijvoorbeeld aan kleurrijke fronten of een terrazzo werkblad. Daarnaast mogen planten in deze ruimtes niet ontbreken, deze zijn echt kenmerkend voor de botanische keukenstijl. Dit klinkt misschien als een hele bonte keukenstijl, maar die opvallende elementen en planten kun je combineren met lichte kleuren. Hierdoor blijft het een stijlvol geheel.

Het kleurenpallet van een botanische keuken

Het kleurenpallet van een botanische keuken bestaat uit een breed scala aan kleuren. Over het algemeen wordt er gekozen voor een combinatie van lichte en neutrale kleuren en een opvallende kleur. De lichte kleuren waar je aan kunt denken zijn voornamelijk wit, beige en lichtgrijs. Dit zijn zachte en natuurlijke tinten die de rust in de ruimte bewaren. Kleuren waar je bijvoorbeeld aan kunt denken zijn pastelroze, blauw of Jadegroen en laten deze kleuren nu ook de keukentrends van 2024 zijn! Met deze kleuren maak je dus van jouw botanische keuken een trendvol geheel.

Welke materialen komen voor bij deze keukenstijl

In botanische keukens wordt er veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan natuursteen of betonlook. Maar ook de wat meer opvallende materialen, zoals terrazzo en marmerlook, zien we regelmatig terug bij de botanische keukenstijl. Voornamelijk houtlook komt erg vaak voor, dit materiaal is er in vele tinten en uitstralingen, waardoor je het dus makkelijk kunt aanpassen op de rest van de keuken.

Zo stel je een botanische keuken samen

Ben je enthousiast geworden over botanische keukens en ben je benieuwd hoe je deze samenstelt? We hebben een stappenplan voor je opgesteld:

  1. De keukenopstelling: voordat je echt kunt beginnen met de inrichting van de keuken, moet je de opstelling van de keuken bepalen. Deze vormt namelijk het fundament van de keuken.
  2. Het uitzoeken van de fronten en het werkblad: in deze stap kun je echt beginnen met het samenstellen van jouw botanische keuken. Je gaat namelijk de fronten en het werkblad uitzoeken. In de meeste winkels bieden ze van iedere front en werkblad wel een staal. Zo kun je ze dus bij elkaar leggen en precies zien of dit de perfecte combinatie is.
  3. De kraan, spoelbak en eventuele grepen: aan de fronten en het werkblad kun je de kraan, spoelbak en eventueel de grepen toevoegen. Je kunt deze elementen het beste in één kleur uitzoeken, zo zorg je voor eenheid in de ruimte.
  4. De keukenapparatuur: in de laatste stap zoek je de keukenapparatuur uit en maak je jouw botanische keuken helemaal compleet!

Lees ook eens...

Zakelijk

Als vrachtwagenchauffeur heb je de mogelijkheid om de open weg te verkennen, nieuwe plaatsen te ontdekken en een cruciale rol te spelen in de...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Food & Drinks

Af en toe een wijntje drinken is goed voor het hart. Dit komt door de stof resveratrol die in de schil zit van blauwe...

Shoppen

Sebastian Professional is een van de toonaangevende haarverzorgingsmerken voor mannen. Met een breed scala aan producten speciaal ontworpen voor mannenhaar, heeft Sebastian Professional alles...