Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Wat jij wilt weten over TENS apparaten!

Weten over TENS apparaten

Er bestaan heel wat personen die vaak fysieke pijnen ervaren. Deze zullen erg blij zijn met het gebruik van een TENS apparaat. Het is namelijk een effectief hulpmiddel voor het verlichten van pijn. Dit apparaat bevat elektroden die ongemak en pijn verminderen op een natuurlijke wijze. Er worden elektrische impulsen uitgezonden via elektroden, op de plaats waar de pijn zich bevindt. Op die manier wordt de pijn verminderd.

Met een TENS apparaat kun je een niet-farmaceutische behandeling uitvoeren tegen pijn. Het is een apparaat dat een laag niveau aan elektrische stroom afgeeft door de huid. Je kunt de intensiteit en de hoeveelheid van de pulsen regelen via de knoppen die beschikbaar zijn op het TENS apparaat. Je ontvangt elektrische pulsen via elektroden die op de huid worden aangebracht, op de plaats waar de pijn zich bevindt.

Effectief bij een bevalling

Het TENS apparaat is effectief en verlicht pijn tijdens je zwangerschap en bevalling. En het ideale is dat je het zowel thuis als in het ziekenhuis kunt gebruiken. Gedurende je bevalling kan het fijn zijn om verschillende houdingen aan te nemen. Dat is met het TENS apparaat geen probleem: door het kleine formaat en het gemakkelijk aanbrengen van de elektroden kun je iedere gewenst houding aannemen en het apparaat blijven gebruiken. Het verlicht pijn, hoe je ook zit of staat.

Het is belangrijk om een TENS apparaat op de juiste manier te gebruiken. In het verleden is het bij sommige mensen al voorgevallen dat de pijn niet bestreden werd, omdat ze het apparaat verkeerd gebruikten. Nochtans is het al meermaals bewezen dat een TENS apparaat de pijn met succes verlicht. Als je een TENS apparaat aanschaft, is het dus belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken en de gebruiksaanwijzing in acht te nemen.

De vele kenmerken van een TENS apparaat

Een TENS apparaat heeft heel wat kenmerken. Het is raadzaam om hierop een blik te werpen, alvorens je een TENS apparaat aanschaft. Hier volgen enkele van de beste kenmerken die een TENS apparaat heeft:

  • Een gebruiksvriendelijk apparaat: een TENS apparaat is erg gebruiksvriendelijk, omdat de knoppen op het apparaat zeer duidelijk en gemakkelijk te begrijpen en te bedienen zijn. Er is geen bijzondere kennis nodig om met een TENS apparaat te kunnen werken.
  • Geen storende bedrading: er zijn heel wat verschillende soorten TENS apparaten op de markt. Sommige zijn beschikbaar met bedrading, maar anderen zonder bedrading. Ongewenste bedrading is echter niet te vinden op de meeste TENS apparaten.
  • Niveau van pijnverlichting: het niveau van pijnverlichting is een cruciaal onderdeel van een TENS apparaat. Op de meeste TENS apparaten kun je het niveau hiervan instellen, zodat het volledig aan jouw pijnbestrijding voldoet.
  • Ingebouwde batterij die oplaadbaar is: de meeste TENS apparaten beschikken over een batterij die ingebouwd is en oplaadbaar. Dit is goedkoper dan wanneer je een TENS apparaat koopt met een batterij die niet oplaadbaar is.
  • De service: net zoals dit het geval is bij het kopen van heel wat andere producten, moet je er altijd voor zorgen dat het TENS apparaat voldoende garantie heeft.

Vele soorten TENS apparaten

TENS apparaten bestaan er in heel wat soorten en maten. Er kan bijvoorbeeld een verschil zijn in elektrisch vermogen, in stijl, of in beschikbare mogelijkheden en opties.

Ook al zijn er vele soorten van TENS apparaten beschikbaar op de markt, toch is het belangrijk om met al deze soorten veilig om te springen. Je mag het TENS apparaat bijvoorbeeld niet door kinderen laten gebruiken. Ook moeten mensen met een pacemaker opletten bij het gebruik van een TENS apparaat. Als je je in een risicogroep bevindt, en je niet zeker bent bij de aankoop van een TENS apparaat, is het aan te raden om dit te bespreken met je arts of fysiotherapeut.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Food & Drinks

Groene thee is de gezondste drank op de planeet. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die krachtige effecten op het lichaam hebben. Deze...

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Copyright © 2022 Purimas.nl