Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tips

Wat is een lage temperatuur verwarming?

Wat is een lage temperatuur verwarming?

We zijn allemaal druk bezig met het vinden van geldbesparende opties. Een lage temperatuur verwarming is een van de dingen die je tegenkomt als je op zoek gaat naar kosten besparende oplossingen voor thuis. Het is hiervoor wel essentieel dat je een goed geïsoleerd huis hebt. Is jouw huis goed geïsoleerd en zoek je naar de volgende stap in je kosten besparing? Lees dan snel verder.

Wat is een lage temperatuur verwarming

Een lage temperatuur verwarming is de temperatuur van het cv-water lager dan normaal. Gemiddeld is de temperatuur van een lage temperatuurverwarming maximaal 55 graden. Bij zeer goed geïsoleerde huizen kan de temperatuur zelfs zo laag als 40 graden zijn. Een traditionele verwarming heeft cv-water dat ongeveer 80 graden is.

Je kunt je dus wel voorstellen dat de helft van de temperatuur een stuk minder energie kost. De stookkosten liggen namelijk een stuk lager en dit zul je zeker op je energierekening terug zien.

Onder lage temperatuur verwarming vallen ook vloerverwarming en wandverwarming. Deze soorten verwarming zijn populair omdat ze geen ruimte opnemen in je huis, ze zijn immers in de muur of vloer verwerkt. Bovendien is de warmteverdeling van een wand- of vloerverwarming optimaal.

Warmtepomp

Overweeg je een warmtepomp? Dan heb je ook een lage temperatuur verwarming nodig. Een warmtepomp verwarmt het water namelijk tot maximaal 55 graden en het is belangrijk dat je verwarming deze temperatuur efficiënt door je huis kan verspreiden.

Voorwaarden voor een lage temperatuur verwarming

Niet elk huis is geschikt voor een lage temperatuur verwarming. Je hebt bijvoorbeeld een goede isolering nodig om een ruimte op prettige temperatuur te krijgen en te houden. Een energie label van C of D is minimaal. Met een energielabel van E+ zul je eerst je huis moeten laten isoleren.

Het afgiftesysteem in je woning speelt een belangrijke rol. Het water komt met een lage temperatuur de radiator binnen. De radiator moet het wel aan kunnen om de ruimte voldoende op te warmen. Je kunt hiervoor het beste een lage temperatuur radiator kopen. Deze radiatoren zijn speciaal ontworpen om je huis op een lage temperatuur te verwarmen.

Wat levert het op?

Allereerst levert het verwarmen op een lage temperatuur een lagere energierekening op! De cv-ketel of warmtepomp gaat efficiënter te werk omdat de temperatuur een stuk lager is dan wanneer je een traditionele verwarming hebt. Je bespaart hierdoor op gebruik van gas. Aangezien gas het afgelopen half jaar een stuk duurder is geworden, zijn de besparingen het zeker waard. Voor optimale besparing combineer je je lage temperatuur radiator met een waterpomp.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Food & Drinks

Groene thee is de gezondste drank op de planeet. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die krachtige effecten op het lichaam hebben. Deze...

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Food & Drinks

Volgens mij was er vijf jaar geleden geen mens bekend met kokosolie en tegenwoordig prijkt er een potje in iedere keuken. Maar wat is...

Copyright © 2022 Purimas.nl