Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Warme nacht en toch lekker slapen?

warme nacht en toch lekker slapen

Warme nachten kunnen je slapeloze nachten bezorgen. Na een aantal slechte nachten gaat de kwaliteit van je dag achteruit. Dat gaan we vanaf nu voorkomen! De ideale temperatuur in een slaapkamer is ongeveer 18,3 graden Celsius. Zorg er dus voor dat je je kamer zo koel mogelijk houdt in de zomer. Daarnaast hebben je matras, dekbed en kussen een grote invloed op je lichaamstemperatuur. In dit artikel lees je hoe je je bed optimaliseert voor de warme zomer nachten.

Matras

Je matras of matrastopper kan een groot verschil maken in je slaapcomfort. Voor de zomer kun je het beste een matras of topper kiezen van koudschuim. Koudschuim is gemaakt met een open celstructuur. Hierdoor ventileert het matras goed en wordt vocht goed opgenomen en afgevoerd. In de webshop van Matrasconcurrent vind je een ruim assortiment van koudschuim matrassen en topmatrassen. Zo heb je een goede basis om de warme nachten slapend door te komen! Bovendien werkt koudschuim drukverlagend waardoor je spieren en gewrichten ook een betere nachtrust krijgen.

Dekbed en dekbedovertrekset

Voor de meeste mensen geldt dat het dekbed van hun afgesmeten wordt tijdens een warme nacht. Toch vinden de meesten het toch prettig om een dekbed over hun lichaam te hebben. Het is daarom aan te raden om een dekbed voor de zomer en een voor de winter te hebben. Een dekbed voor de zomer zal een stuk beter ventileren. Combineer deze met een hoes die gemaakt is van natuurlijke materialen zoals katoen. Katoen is het meest vochtabsorberend en ademend. Hiermee zal je dekbed een stuk koeler aanvoelen.

Kussen

De vulling van je kussen kan ervoor zorgen dat je kussen koeler aanvoelt. Een kussen gevuld met latex of kapok zijn de koelste keuzes. Dat komt omdat deze vullingen goed ademen en vocht het beste afvoeren. Bovendien zijn deze kussens ook ergonomisch. Dat is goed voor je slaaphouding.

Er zijn ook kussens die koelelementen bevatten. Deze zijn echter niet aan te raden omdat het verschil met de kamertemperatuur meestal te groot is. Daarnaast zijn deze na een aantal uur weer warm en kunnen ze door jouw lichaamswarmte zelfs warmer worden dan kamertemperatuur.

Een andere optie is een boekweitkussen. Dit kussen is gevuld met boekweitdoppen. Dit zal even wennen zijn. De kans is echter groot dat je niet meer anders wil wanneer je hier aan gewend bent. Het kussen biedt naast goede support ook optimale luchtcirculatie. Zelfs tijdens de warme nachten zal het kussen nog koel aanvoelen.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Copyright © 2022 Purimas.nl