Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zakelijk

Waarom werken in een tuincentrum?

Waarom werken tuincentrum

In een tuincentrum werken heeft veel voordelen. Het is erg afwisselend en geen dag is hetzelfde. We gaan in op alle voordelen en vertellen je alles over de cao die geldt voor tuincentrum medewerkers. Het is namelijk belangrijk om te weten wat je rechten zijn.

Voordelen werken in een tuincentrum

Waarom werken in een tuincentrum zo leuk is? Simpel: geen dag is hetzelfde! In een tuincentrum moet namelijk veel gebeuren. Van het adviseren over planten tot het bedienen van de kassa, de werkzaamheden zijn erg afwisselend. Zeker als je houdt van planten en bloemen en sociaal bent, is dit een droombaan. Je zit niet de hele dag achter de computer, maar bent lekker actief bezig. Boze klanten zul je niet snel treffen aangezien winkelende mensen vaak op zoek zijn naar iets leuks.

Tuincentrum baan voorbeelden

Er zijn diverse functies die je kunt uitoefenen als je in een tuincentrum werkt. We geven je enkele voorbeelden. Dit is echter maar een greep uit alle werkzaamheden die mogelijk zijn in een tuincentrum.

Tuincentrum baan voorbeelden:

  • Kassamedewerker
  • Magazijnmedewerker
  • Vijver-medewerker
  • Dierverzorger
  • Tuinmeubel specialist
  • Plantenverzorger

Op zoek naar een leuke tuincentrum vacature? Kijk dan eens op Vacaturesite Wonen. Wie weet zit hier iets leuks tussen!

Cao tuincentra

Voor elke branche is er een cao. Als je werkt in een tuincentrum dan is dit de cao tuincentra. Dit is een module binnen de cao Retail Non-Food. In een cao staan alle afspraken over bijvoorbeeld loon, werktijden, vakanties, pensioen, ziekte, overwerk en ga zo maar door. Erg interessant om van op de hoogte te zijn als werknemer. Je weet namelijk nooit wanneer je dit nodig hebt. Cao staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. Een cao is hard nodig, omdat de bescherming van de wet vaak minimaal is.

Wil je weten welke afspraken er in de cao tuincentra staan? Raadpleeg dan de huidige cao. Een cao verandert eens in de zoveel tijd omdat afspraken steeds opnieuw worden gemaakt. Hier valt bijvoorbeeld onder dat het minimale salaris structureel stijgt.

Salaris medewerker tuincentrum

Je werkt niet voor niets, salaris is een belangrijk onderdeel van je werk. In de cao staat waar je minimaal recht op hebt. Dit is onder andere afhankelijk van je leeftijd, functie en ervaring. De cao kent 2 momenten per jaar waarop het loon stijgt, namelijk op 1 januari en 1 juli. Dit valt samen met de stijging van het minimumloon.

Ziekte en verlof tuincentrum medewerker

Het is niet leuk om aan te denken, maar er is altijd een kans dat je (langdurig) ziek wordt. Het is goed om te weten waar je in dit geval recht op hebt. Uiteraard is ook dit onderdeel opgenomen in de cao tuincentra. Mocht je ziek worden, dan is het belangrijk om eerst het reglement van de organisatie waar je werkzaam bent te raadplegen. Is dit er niet, dan is de cao leidend. Naast uitbetaling bij ziekte heb je ook recht op buitengewoon verlof. Dit kan bijvoorbeeld een sterfgeval zijn. Ook hier vind je informatie over in de cao tuincentra.

Opleidingen om jezelf mee te ontwikkelen

Wist je dat je als tuincentrum medewerker recht hebt op een jaarlijks ontwikkelbudget? Dit is bedoeld voor opleidingen die gerelateerd zijn aan je werk. Je hebt recht op 150 euro per jaar. Let op, er zitten voorwaarden aan het krijgen van dit budget.

Speciaal voor tuincentrum medewerkers is het platform Kiem! opgezet. Hierop vind je opleidingen en trainingen die gericht zijn op werken in een tuincentrum.

Meer weten over de cao tuincentra?

Wil je meer weten over je rechten als medewerker bij een tuincentrum? Kijk dan eens bij Werk in de Winkel. Werk in de Winkel is een platform over werken in de retail, speciaal bedoeld voor medewerkers in de mode, schoenen, sport, woonwinkels, tuincentra, juweliers en parfumerieën. Doe inspiratie op over werkplezier of lees belangrijke informatie over arbeidsvoorwaarden en opleidingen.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Food & Drinks

Groene thee is de gezondste drank op de planeet. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die krachtige effecten op het lichaam hebben. Deze...

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Copyright © 2022 Purimas.nl