Connect with us

Hi, what are you looking for?

Wonen

Tien tips voor het praktisch inrichten van een slaapkamer

tips inrichten slaapkamer

1. Kleur

Door gebruik te maken van donkere stoffen, eventueel met dessins ontstaat er een intieme sfeer.

2. Plafond

Hou er rekening mee, dat een wit plafond de kleuren in de slaapkamer mooi zal reflecteren. Een plafond met een tintje zal er ervoor zorgen dat het plafond iets lager lijkt. Voor een enigszins sjieke slaapkamer kan gebruik gemaakt worden van sierlijsten van kunststof. Deze lijsten kleuren in een licht contrast (dus iets zwaarder aanzetten) met de wanden.

3. Plinten

Door de plinten in ongeveer dezelfde kleur te schilderen als de vloer lijkt de kamer iets ruimer.

4. Gordijnen

Een slaapkamer mag best een iets oversized gordijn hebben. Probeer ook eens te werken met koven. Deze koven kunnen heel eenvoudig van stof worden gemaakt. (Dubbel met eventueel een voering, zodat de stoffen koof mooi recht hangt). Bestel een extra stukje stof, hiermee kunnen dan de lampekapjes bij het hoofdeinde mee bekleedt worden.

5. Decoratief

Als de ruimte in de slaapkamer het toelaat, zet dan aan het voeteneind een bankje, stoeltje of een hocker (poef). De bank/stoel kan dan nonchalant worden bedekt met een extra stuk stof of een grand-foulard. Maak gebruik van de vele prachtige behangstoffen, border en lambrizeringachtige patronen.

6. Verlichting

Draai in de bedlampjes een gematteerde lamp en een hand- of snoerdimmertje. Hierdoor kan elke gewenste sfeer in een slaapkamer worden gecreëerd.Vergeet niet één of meerdere  wandlampjes toe te passen. Hoogte; ongeveer 175 cm uit de vloer. Als er geen aansluitpunt is, eventueel op de zijkant van de garderobe-kast. Het snoer kan dan via de kast naar een  contactdoos worden gevoerd. Als er een plafondverlichting aanwezig is, gebruik dan een kopspiegellamp. Hierdoor wordt het licht sfeervol over het plafond gestrooid. Als er ergens een  TL-lamp in een slaapkamer gebruikt moet worden, neem dan Philipskleur 82. Dit is een warmwitte kleur, die overéénkomt met de kleur van een gloeilamp.

7. Vloer

Natuurlijk kan in bijzondere situaties gekozen worden voor een bijzondere vloer. Maar in het algemeen is het beste advies om te kiezen voor een zachte comfortabele vloer. Bijv.  vloerbedekking. Als u niet een uitgesproken kleurmening heeft, gebruik dan de kleur: naturel, beige, raffia of zoiets. Deze kleur harmonieert heel mooi met uitgesproken kleuren. Als  bijkomend voordeel suggereert deze kleur ook ruimte en straalt rust uit. (Vergeet dan niet de plinten dezelfde kleur te geven, zie punt 3).

8. Opstelling

Als de ruimte in een slaapkamer het toelaat, onderzoek dan eens of de garderobekast dwars op de muur kan komen te staan. Er ontstaat dan een soort kastenkamertje. De achterkant  van de garderobekast kan dan bekleedt worden met een extra stuk stof en daar komt het hoofdeinde van het bed tegen aan te staan.

9. Details

Eén of meerdere schilderijen geven een slaapkamer altijd iets extra’s. Vaak zijn de wanden nogal kaal of bedekt met een (te) klein schilderijtje. Durf iets meer!

10. Halogeenspots

Wees voorzichtig met halogeenspotjes in de slaapkamer. De goede spot heeft de goede lichthoek en de goede lichtkleur, die te combineren is met de kleur van gloeilampen. Maar bedenk dat een plafondspot recht in je ogen schijnt, voor zover u in bed ligt! Overweeg een dimmer.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Food & Drinks

Groene thee is de gezondste drank op de planeet. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die krachtige effecten op het lichaam hebben. Deze...

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Copyright © 2022 Purimas.nl