Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vrije Tijd

5 redenen om je scooterrijbewijs te halen

Redenen scooterrijbewijs halen

Als je 16e verjaardag er aan zit te komen, zul je waarschijnlijk wel eens over een scooterrijbewijs hebben nagedacht. Je kunt er voor kiezen om te wachten tot je een autorijbewijs kunt halen. Je kunt dan zowel een scooter als een auto besturen, alleen moet je wel nog twee jaar wachten om zelf te mogen rijden. Het rijden van een scooter heeft een aantal grote voordelen, daarom zetten we ze hier voor je op een rijtje.

1. Alvast beginnen met theorie

Je mag je theorie-examen al doen wanneer je 15,5 jaar bent. Wanneer je deze hebt gehaald, mag je beginnen met je rijlessen. De meeste mensen hebben ongeveer 6 lessen nodig voordat ze hun rijexamen mogen inplannen. Als je dit goed regelt, kun je op je 16e verjaardag je rijexamen doen!

2. Overal parkeren

Een brommer parkeer je tussen de fietsen en is meestal gratis. Bovendien kun je hem gemakkelijk overal neerzetten. Dat houdt in dat je mooi dicht bij je bestemming kunt parkeren. Let er wel op dat je je brommer wel daar mag parkeren, sommige winkeleigenaren hebben een verbod bij de voordeur en dan kan parkeren wel weer duur uitpakken. Zorg ervoor dat je scooter een stuurslot heeft en je gebruik maakt van een ART3 gecertificeerd kettingslot, dan kun je bij sommige verzekeringen met een allriskverzekering korting krijgen op het eigen risico wanneer je scooter gestolen wordt.

3. Goede oefening

Met een scooter kun je al twee jaar deelnemen aan het verkeer voordat je aan je rijbewijs begint. Dit maakt de overgang van fietsen naar autorijden een stuk makkelijker. Je weet namelijk al veel van de regels en kent de verkeersborden al!

4. Niet wachten op het ov of in de file staan

Je kunt met een scooter langs de auto’s rijden en vooraan in de rij gaan staan. Je kunt op je scooter mooi door rijden en je hoeft niet meer op de bus te wachten. Dat betekent ook dat je de bus niet meer hoeft te missen en je kunt vertrekken wanneer jij er klaar voor bent.

5. Goedkoper

Een scooterrijbewijs is een stuk goedkoper omdat je veel minder lessen nodig hebt en de examens ook nog eens goedkoper zijn. Daarnaast is niet alleen het kopen van een auto duurder, maar ook de tank vullen kost aanzienlijk meer dan een volle tank van een brommer en verbruikt een auto veel meer benzine. Ook hoef je voor je brommer geen wegenbelasting te betalen. Wegenbelasting voor een auto kost zeker een aantal tientjes per maand. Wel moet je je brommer verzekeren. Elk voertuig moet in Nederland minimaal WA verzekerd zijn. Dat betekent dat je verzekerd bent als je iemand anders schade aanricht. Daarnaast kun je kiezen voor een allriskverzekering waarmee je ook voor je eigen schade verzekerd bent, maar ook voor brandschade, diefstal en nog meer. Kijk voor meer informatie op de website van InShared, hier kun je je mogelijkheden goed bekijken voordat je een scooter koopt. Je moet namelijk op het moment van aankoop je scooter meteen al verzekeren.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Food & Drinks

Groene thee is de gezondste drank op de planeet. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die krachtige effecten op het lichaam hebben. Deze...

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Copyright © 2022 Purimas.nl