Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zakelijk

Hoe wordt u eigenaar van een bedrijf

hoe wordt u eigenaar van een bedrijf

U heeft al jaren de ambitie om een eigen bedrijf te hebben. Het is een sprong in het diepe, maar nu bent u er klaar voor! Het tijd om te bedenken wat u precies wilt gaan doen. Waarschijnlijk heeft u al ideeën over wat voor bedrijf u zou willen hebben. Maar hoe doet u dit? Er zijn een aantal manieren:

Franchise ondernemer

Als franchise ondernemer werkt u als zelfstandig ondernemer samen met een grotere organisatie. Het voordeel is dat u als franchisenemer, tegen betaling, gebruik kunt maken van de formule van de franchisegever. Dit biedt mooie kansen voor u om te groeien en uw bedrijf heeft zo al een naam voor zichzelf gemaakt voordat u begint. Een nadeel kan zijn dat u niet over alles zelf kunt bepalen.

Een voorbeeld is dat u eigenaar wordt van een sportschool, zonder dat u daarvoor een pand hoeft te kopen en alle materialen moet aanschaffen. Uw betaling kan dan een percentage van de winst zijn.

Zelfstandig Zonder Personeel

Als Zzp’er staat u op uw eigen benen en u heeft geen personeel in dienst. U moet zelf zoeken naar klanten en u werkt op projectbasis. Wel kunt u andere Zzp’ers inhuren om bepaalde taken zoals administratie en het bouwen van een website uit te besteden. Een groot voordeel voor veel zelfstandige ondernemers is dat u uw tijd geheel zelf kunt inplannen en u kunt kiezen welke projecten u aanneemt. Een nadeel is dat u zelf overal voor verantwoordelijk bent, denk hier bij aan het opbouwen van uw pension of ervoor zorgen dat u genoeg geld heeft als er even niet genoeg werk te vinden is.

Een voorbeeld van een zzp’er is iemand die promotievideo’s bewerkt voor meerdere bedrijven.

Zelf een bedrijf starten

U kunt er ook voor kiezen om zelf een bedrijf met personeel te starten. Hier heeft u vaak een beginkapitaal en een uitgebreid ondernemingsplan voor nodig. Als u een bedrijf start met rechtsaansprakelijkheid, worden de risico’s beperkt tot het bedrijf zelf en bent u dus niet zelf persoonlijk aansprakelijk. Zonder rechtsaansprakelijkheid bent u wel persoonlijk verantwoordelijk.

Een voorbeeld kan zijn als u een kapperszaak wilt openen. U heeft hiervoor onder andere een pand en personeel voor nodig.

Een bestaand bedrijf overkopen

Een optie waar niet altijd aan gedacht wordt is het overkopen van een bedrijf. Het grote voordeel van een bedrijf kopen is dat er al een basis is. Het bedrijf heeft al personeel met vakkundige kennis, een klantenbestand en een pand. Het is wel belangrijk dat u al enige kennis bezit over het bedrijf.

Een voorbeeldsituatie is dat u al enige tijd een locatie manager bent geweest en nu zelf de touwtjes in handen wilt hebben. Of u heeft al een soortgelijk bedrijf en wilt uitbreiden door nog een locatie over te nemen.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Food & Drinks

Groene thee is de gezondste drank op de planeet. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die krachtige effecten op het lichaam hebben. Deze...

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Copyright © 2022 Purimas.nl