Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Hoe vind je jouw beste zorgverzekering voor 2023?

Jouw beste zorgverzekering

De eerste zorgverzekeraar (DSW) heeft de nieuwe premie bekend gemaakt. Zoals te verwachten was gaat het om een flinke stijging. De maandelijkse verhoging van de basisverzekering van DSW stijgt € 9,75. Daarmee komt de nieuwe zorgpremie uit op maar liefst 137,50 euro in 2023. Moet je deze zorgverzekering gaan kiezen? DSW is prima op het gebied van de tevredenheidsscore, maar volgens Zorgvergelijker komt deze niet voor in de top 3 zorgverzekeraars naar boven. In dit artikel sturen we je naar het vinden van de beste zorgverzekering.

Waaruit je kan kiezen

Er zijn 3 verschillende polisvormen op het gebied van de basiszorgverzekering, waaruit je kan kiezen. Alle 3 zijn het goede polissen, welke het beste is dat is afhankelijk van je eigen voorkeur.

  • Naturapolis: goede basisverzekering, met beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners
  • Combinatiepolis: net zo goed, maar hierbij zijn wel alle ziekenhuizen in Nederland gecontracteerd
  • Restitutiepolis: ook goed, maar kan het beste zijn omdat alle zorgverleners gecontracteerd zijn.

Opmerking: welke zorg vergoed wordt, dat is vastgelegd in de ZVW (Zorgverzekeringswet). Meer informatie daarover vind je op de website van Zorg Instituut Nederland.

Naturapolis

Bij deze polis heeft de zorgverzekeraar met circa 20 ziekenhuizen een contract afgesloten. Voor alle onderzoeken, behandelingen en overige zorg biedt deze overeenkomst voordeel. Er wordt geen extra eigen bijdrage berekend. Extra bijdrage bij niet gecontracteerde zorg kost je snel honderden euro’s extra. De naturapolis volstaat, maar let op met welke zorgverleners er afspraken gemaakt zijn. Dit is ook voor apotheken van toepassing.

Combinatiepolis

Dit is een combinatie van natura en restitutie (zie hieronder). Alle ziekenhuizen zijn wel gecontracteerd, met apotheken en andere behandelcentra zoals klinieken zijn hierbij deels zorgafspraken gemaakt.

Restitutiepolis

Dit kan de beste zorgverzekering zijn, als je veel zorg nodig lijkt te hebben. Zorg in meerdere ziekenhuizen of behandelcentra, en mogelijk meerdere apotheken. Omdat de zorgverzekeraar in deze polis een overeenkomst heeft met alle zorgverleners betaal je geen extra eigen bijdrage.

Conclusie

De beste zorgverzekering, dat kan de goedkoopste polis zijn: de naturapolis. Deze is absoluut prima, maar let hierbij op de behandelaars. Vind je het niet erg om ca. 20 euro per maand meer te betalen, gemiddeld genomen de premie van DSW, dan zit je met de restitutiepolis absoluut het beste. Je kan handig vergelijken op zorgvergelijker.online, Independer en andere vergelijkingssites.

Lees ook eens...

Food & Drinks

Het is voor veel mensen een lievelingsdrankje: koffie! Al hebben we wel vaak de neiging om steeds maar weer hetzelfde kopje koffie te drinken....

Food & Drinks

Er gaat niets boven een goede kop koffie. Zeker op het werk. Heerlijke smaak en rijk aroma: wat nog meer? Deze heerlijke kop koffie...

Geld

Het afsluiten van een mobiel abonnement betreft een serieuze aangelegenheid. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Je wilt dan ook vooraf precies weten...

Geld

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een avondje naar het casino toe te gaan. Een hapje, een drankje en natuurlijk een gokje wagen. Maar...

Copyright © 2022 Purimas.nl